Şanlıurfalıların Zeyno Anasının mirası kavgaya yol açtı!

TAKİP ET

2003-2005 yılları arasında Şanlıurfa'da çekilen 'Gurbet Kadını' dizisinde başrol oynayan merhum Fatma Girik vefatının üzerinde 2 yıl geçmesi üzerine ailesinde miras kavgası yaşandı.

Töre, aşiret gibi konulara dikkat çekmek için Şanlıurfa’da çekilen Gurbet Kadını filminin dikkat çeken ismi Fatma Girik, vefatının üzerinde 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesinin üstünde Girik ailesinde miras kavgası başladı.

Usta oyuncu Fatma Girik'in mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakmasının ardından erkek kardeşi Günay Girik, ‘vasiyet iptali’ davası açtı.Türk sinemasının efsane ismi Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası Fatma Girik, 2022 yılının Ocak ayında  çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Sanatçı, mirasının büyük bir bölümünü yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bıraktı.Fatma Girik’in erkek kardeşi Günay Girik ise annesi Münevver Ukav ile kendisinin miras dışı bırakıldığını öne sürerek ‘vasiyetnamenin iptali’ davası açtı.

Girik, ablasının sağlıksız koşullarda, akli dengesinin tam yerinde olmadığı sırada ve baskı altındayken vasiyetname hazırladığını iddia ederek,“Bu vasiyetnamenin yeğenim Fatma Ahu Turanlı tarafından hazırlandığını öğrendik. Buna itiraz ettik. Hizmetlimiz ve 4 yakınımız tanıktır. Ablamın akli dengesinin gidip geldiğini bize belirttiler.”

Erdağ ayrıca Günay Girik’i hiçbir zaman Fatma Girik’in yanında görmediğini belirtti: "Ameliyata girerken bile yanında yoktu. Fatma Hanım bu durumdan dolayı çok üzülüyordu. Kendini tamamen çekmiş bir kardeş vardı. Fatma Girik gibi mert, ‘Erkek Fato’ denilen bir kişiliğe bu atıfların yapılması beni çok üzüyor.”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Hakan Kösel ise, “Ahu Hanım’ın her şeyi bırakıp sadece Fatma Hanım'la kaldığını biliyorum. Hayattaki tek önceliğinin ‘annem’ diye hitap ettiği sanatçıydı. Fatma Hanım, kardeşi Günay Bey’i evlilik dışı yaşadığını öğrendikten sonra mirastan men etti.” dedi.Dava dosyası, asıl mahkeme yeri olan Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderildi.

Zeyno Urfalıların Fatma Girik Gurbet Kadını