Şanlıurfaspor'a transferi hayatını kurtardı!

TAKİP ET

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor transfer ettiği golcü oyuncu sözleşme imzalamak için Malatya'dan Şanlıurfa'ya geldiği gece 'Asrın Felaketi' olan 6 Şubat depremi yaşandı.

6 Şubat’ta yaşanan şiddetli depremde tecrübeli golcü depreme yakalanmaktan son anda kurtulurken en yakın arkadaşı kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ı depremde hayatını kaybetti.

Yakup Alkan, Yeni Malatya ile sözleşmesini feshedip yeni kulübü Şanlıurfaspor ile anlaşmak için şehirden ayrıldı, depreme yakalanmaktan kıl payı kurtuldu. Tecrübeli golcü Malatya’dan ayrıldığı günün gecesinde Türkiye 7.7'lik depreme uyandı.

Tecrübeli forvet oyuncusu Yakup Alkan o anları şu sözler ile anlattı. " Depremden sonra psikolojim yerle bir oldu. 20 saatle hayatım kurtuldu. Sözleşmemin feshedileceği belliydi. O sırada görüşmelerimi devam ettiriyordum. Depremden bir gün önce (5 Şubat Pazar günü) Şanlıurfaspor'la anlaşmaya vardım. Gece saat 01.30 gibi işlerimizi tamamladık ve 'hayırlı olsun' dedik” diye konuştu.

BAŞKAN YETİM YOĞUN ÇABA SARFETTİ

Şanlıurfaspor’un emektar başkanı Emin Yetim’in Şanlıurfa’ya gelmesi için yoğun çaba sarf ettiği golcü Yakup Alkan, depreme yakalanmamasının en büyük sebebini Başkan Yetim’in kendisini arayarak Şanlıurfa’ya gelmesini istediğini dile getirdi.

Tecrübeli golcü Yakup Alkan Başkan Yetim ile görüşmesini şu sözler ile anlattı: “Şanlıurfaspor'un başkanı çok ısrar etti. Israr etmesi iyi oldu. Çarşamba günü maçları vardı. Şanlıurfaspor Başkanı, "Bir iki gün takımla idman yap ki, çarşamba günü önemli bir maça çıkacağız. Kesin gel, yarınki idmanda olmanı istiyorum." dedi.

O GECEYİ ANLATTI

Tecrübeli golcü Yakup Alkan, Malatya’dan ayrıldığı geceyi şu sözler ile dile getirdi: “Takım Rizespor deplasmanından dönüyordu. Rahmetli Ahmet'in eşi de bizim evdeydi. Eşimle beraber bavulları hazırladılar. Yanımıza az bir eşya alıp, sabaha karşı 4-5 gibi arabayla yola çıktık. Urfa'da bize otel ayarlamışlardı, sabah 9-10 gibi gidip otelde kaldık. Daha evimi tutmamıştım. Bu da ilk defa oluyor. 10 senedir Futbol oynuyorum, 7 senedir evliyim. Normalde gider bir takımla anlaşır, evi tutar ondan sonra eşimi çocuğumu getirirdim.”

“URFA’YA VARDIĞIM GECE DEPREM OLDU!”

Şanlıurfspor’un yeni transferi Yakup Alkan, Şanlıurfa’ya geldiği günün gecesinde depremin yaşandığını ve en yakın arkadaşı Yeni Malatyaspor’un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan’ı merak edip aradığını fakat ulaşamadığını aktardı.

Yakup Alkan deprem gecesini şu sözler ile anlattı: “İlk defa plansız bir şekilde eşimi ve çocuğumu alarak gittim. Ben Urfa'ya vardım, aynı gece de deprem meydana geldi. Neler olup bittiğini öğrenmek için hemen Ahmet Eyüp Türkaslan'ı aradım. Takımdan birkaç çocuk beni aradı ve "Abi sizin bina enkaz olmuş. Sen orada mısın?" dedi. Kimse oradan gittiğimi bilmiyordu. Sözleşmemi feshetmiştim fakat takım bulana kadar orada kalmaya devam ettim. Eğer Şanlıurfaspor'la anlaşmasaydım yine o binada olacaktım.”

“AHMET EYÜP TÜRKASLAN OĞLUMU ÇOK SEVERDİ”

Depremde hayatını kaybeden en yakın arkadaşı Ahmet Eyüp Türkaslan ile ilgili konuşan golcü oyuncu Yakup Alkan, şu sözleri ifade etti: “Rahmetli Ahmet'le telefonda konuşmuştuk. Oğlum Yusuf, Ahmet'i aradı. Oğlumu çok severdi. ‘Ben Yusuf'la vedalaşamayacak mıyım?’ diyerek gülümseyerek konuşmuştu. Allah mekanını cennet eylesin. Çok iyi çocuktu. Aramızda 3 yaş vardı, bana "abi" derdi. Yanımızda uzanmaz, ayak ayak üzerine atmazdı. O kadar saygılı ve terbiyeli bir çocuktu. Sabah 7'de kalkardı ve düzenli yaşardı. Futbol camiasında gördüğüm nadir insanlardandı.” dedi.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

TFF 2. Lig Beyaz Grup Şanlıurfaspor Asrın Felaketi