Şanlıurfaspor'da kaptanın cezası açıklandı

TAKİP ET

Ankara Keçiörengücü maçında kırmızı kart gören Astor Enerji Şanlıurfaspor Kaptanı Mehmet Yiğit'e 1 maçtan men cezası verilirken ayrıca 6 bin 500 lira para cezası verildi.

Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Astor Enerji  Şanlıurfaspor, geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmanda oynanan maçta Ankara Keçiörengücü'ne 2-0 mağlup oldu. Bu maçta takım kaptanı rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 21.09. 2023 tarih ve 7 sayılı toplantısında almış olduğu kararlarla birlikte Mehmet Yiğit'e verilen ceza da belli oldu.

Kaptan Yiğit'e 1 maç resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 lira para cezası verildi.

Konuya ilişkin kararda şu ifadeler yer aldı:

" ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Kulübü sporcusu MEHMET YİĞİT’in, 16.09.2023 tarihinde oynanan ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ-ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Trendyol 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 6.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Trendyol 1. Lig Ankara Keçiörengücü Şanlıurfaspor