Şanlıurfaspor düştü, Başkan istifa etti

TAKİP ET

TFF 2.Lig Beyaz gruptan 3.lige düşmesi ile birlikte Kulüp Başkanı Nihat Çakır, başkanlıktan istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Çakır, 'Şahsım olarak hiç inanmadım ama ısrarla bu bile söyleniyor, Urfaspor Fk hayalleri peşinde olan zihniyetin TFF yönetimi ile olan dost ahbap muhabbetleri neticesi düşürüldük, nerdeyse buna bile inanır hale getirildik.' dedi.

Liglerin ertelenmesinden sonra 112 gün boyunca kararları açıklamayan TFF’ye bir tepkide Şanlıurfaspor Başkanı Nihat Çakır’dan geldi. Çakır, “TFF yönetiminin aldığı bu utanç kararını tanımıyorum, kınıyorum ve istifam öncesi TFF yönetimini aldığı bu utanç kararından dolayı, son kez ve bir kez daha istifaya davet ediyorum. TFF başkanı ve yönetimiyle Türk futbolu bir adım öteye gidemez.” İfadelerini kullandı.

 

“Suçumuz iktidarın kalesi olmamız mı?”

Şanlıurfaspor ve Urfa’nın suçu neydi diye soran Başkan Çakır,  suçumuz iktidarın kalesi olmamız mı? Diyerek şunları kaydetti;  Urfasporun veya Urfamızın suçu neydi, terör yada uyuşturucu suçu işlemiş, gibi af kapsamının dışında tutulmasının haklı bir sebebi , bir gerekçesinin izahının yapılması lazım. Ne yapmıştı bu 2,5 milyonluk şehir bizlere bu hakareti yaptınız suçumuz iktidarın kalesi olmamız mı birilerinin bir açıklama haklı bir izahını bekliyoruz. Efendim matematiksel olarak düşmüşüz müş müş, yesinler sizin matematiksel gerekçenizi, bu kararınıza kargalar bile gülmez yahu kargalar ağlaralar, aglar yazıklar olsun bu kararın altına imza koyanlara, yazıklar olsun bu karara sessiz kalanlara.

Belkide Urfaspor yaşaması için verdiğimiz mücadele, kat ettiğimiz mesafe sizleri, bir yerleri rahatsız etmiştir.” dedi.

 

“Dost ahbap ilişkileri neticesinde düşürüldük”

Dost ahbap ilişkileri yüzünden Şanlıurfaspor’un düştüğünü iddia eden Çakır, “şahsım olarak hiç inanmadım ama ısrarla bu bile söyleniyor, Urfaspor Fk hayalleri peşinde olan zihniyetin TFF yönetimi ile olan dost ahbap muhabbetleri neticesi düşürüldük, nerdeyse buna bile inanır hale getirildik.

Sayın vekillerime, Sayın Bld başkanlarıma, Sayın STK’larımız ve tüm Urfa halkı adına alınan bu yanlı tarafgir karara tepkimizi vermeyip her şeyde olduğu gibi bu zulüm gibi kararı da sinemize çekecek isek, yazacak söyleyecek bir şey kalmıyor. Yetkililerin bu karara itiraz için hukuki işlemlere başvurması! Urfa’nın, Urfaspor’un sahipsiz olmadığı, hakkını araması lazım diye düşünüyorum.

Aksi durumda olayı takdiri kamu vicdanına bırakıyorum.”

 

İstifasını sosyal medyadan duyurdu

Çakır sözlerine son verirken yönetimdeki arkadaşlarından affına sığınarak istifa ettiğini duyurarak şunları kaydetti, “Şahsım, yönetim kurulundaki kıymetli arkadaşlarım affına sığınarak gerek, TFF’nin. Urfaspor hakkında verdiği bu haksız yanlı karar, gerekse de şahsıma ve yönetimime Urfa spor camiasının cılız desteği , buna eşdeğer olarak mülki Erkan’ında benzer yaklaşımı yüzünden !

 

12 Ocak 2020 tarihinde devraldığım Urfaspor başkanlığından yönetimdeki arkadaşlarımın affına sığınarak Nihat Çakır olarak Urfaspor başkanlığından istifa ettiğimi tüm spor camiasına Arz ederim.

 

Not: Futbolcu yapılandırılmaları ile belli bir mesafe kat edilmiştir, tren raydadır, hareket halindedir.

Bu bir bayrak yarışıdır, şahsım bayrağı buraya kadar taşıyabildim, benden sonraki bayrağı taşıyacak arkadaşımın ve Urfaspor’un sonuna kadar şahsım olarak ben emirlerindeyim.

 

Yaşadıklarımızdan dolayı içimimiz dolu, İnsanız bilmeden kırdığımız, üzdüğümüz, insanlar olduysa ben haklarımı onlara helal ediyorum, onlarda bana helal etsinler.

 

Baki olan hoş bir sada olsun.

Baki olan Urfaspor bekası olsun.

Baki olan kalıcı dostluklar olsun.

 

Allah’a emanet olun” sözleriyle paylaşımına son verdi.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfaspor düştü başkan istifa etti tff 2.lig beyaz grup kulüp başkanı nihat Çakır urfaspor fk hayalleri tff yönetimi