Şanlıurfaspor finale hazırlanıyor! İşte merak edilenler

TAKİP ET

TFF 2. Lig play-off finalinde Şanlıurfaspor ile Bucaspor 1928 karşı karşıya gelecek. Final maçı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 15 Haziran Perşembe günü oynanacak. Maç saat 19.00'da başlayacak. Maç yayını ise A Spor'dan naklen yayınlanacak.

Play-off yarı finalinde Şanlıurfaspor her iki maçta 24 Erzincanspor’u saf dışı bırakırken İzmir temsilcisi Bucaspor 1928 ise rakibi İskenderunspor’u aynı şekilde iki maçta yenme başarısı gösterdi. Her iki takımda kendi grubunda ligi ikinci sırada bitirme başarısı gösterdi.

FİNAL MAÇI KONYA’DA OYNANACAK

Ligi 2. sırada bitirerek play-off yarı finalini oynamaya hak kazanan ve yarı finalde rakiplerini deviren Şanlıurfaspor ile Bucaspor 1928, 15 Haziran Perşembe günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Zorlu müsabaka, saat 19.00’da başlayacak. TFF’nin aldığı karara göre TFF 2. Lig play-off finalinde ilk kez VAR sistemi uygulanacak.

Kulüp tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek olan iki ekip, 2021-2022 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele etti. Sarı yeşilli ekip, oynanan 2 karşılaşmada da rakibini 2-1’lik skorla mağlup etti.

ŞANLIURFASPOR BU SEZON 22 GALİBİYET ALDI

Sarı yeşilli ekip, 2022-2023 sezonunda oynadığı 36 maçta 22 galibiyet aldı. Öte yandan 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Şanlıurfaspor, 75 puanla ligi 2. sırada tamamladı.

Şanlıurfaspor, taraftarı önünde oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Sarı yeşilli ekip deplasmanda oynadığı 18 maçta ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak deplasman müsabakalarında ligi lider bitirdi.

Şanlıurfaspor bu sezon oynadığı karşılaşmalarda rakip kaleye 75 gol atarak hem Beyaz Grupta hem de Kırmızı Grupta en çok gol atan 2. takım oldu. Şanlıurfa temsilcisi kalesinde de 25 gol gördü.

BUCASPOR’UN KADRO DEĞERİ DAHA YÜKSEK

Transfermarkt’ın verilerine göre Bucaspor 1928’in kadro değeri 3.81 milyon euro olarak kayıtlara geçti. İzmir temsilcisi bu kadro değeri ile TFF 2. Lig’de kadro değeri en yüksek olan kulüp oldu.

Şanlıurfaspor’un kadro değeri ise 2.87 milyon euro olarak belirlendi.

FİNAL MAÇI A SPOR’DA YAYINLANACAK

Taraftarların merak ettiği bir diğer konu ise final maçının hangi kanalda oynayacağı, alınan bilgilere göre final maçı A Spor’dan naklen yayınlanacak.

TFF 2. Lig play-off finali Şanlıurfaspor Bucaspor 1928 Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu