Şanlıurfaspor – Giresunspor: 0-0

TAKİP ET

Trendyol 1.Lig 10.haftasında Astor Enerji Şanlıurfaspor, 11 Nisan Stadyumunda Karadeniz Bölgesi takımlarından Giresunspor'u konuk etti. Ligde son haftalarda kötü günler geçiren iki takım karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 sona erdi. Sarı yeşilli ekip sahasında etkili oyun ortaya koyamadı.

11 Nisan Stadyumunda başlayan Astor Enerji Şanlıurfaspor - Bıtexen Giresunspor karşılaşmasını Feridun Daldaş yönetirken yardımcılığını Kemal Mavi ve Egemen Savran yaptı. Karşılaşmanın 4 hakemi olarak Onur Bingöl görev aldı.

Karşılaşmanın VAR hakemi Bahattin Şimşek iken AVAR’da ise Hüseyin Göçek yer aldı.

Karşılaşmaya ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR şu ilk 11 ile çıktı: 1. Erzhan Tokotaev, 5. Pape-Alioune Ndıaye, 7. Abdullah Aydın, 8. Cumali Bişi, 9. Muhammet Arslantaş, 10. Olıvıer Thıll, 11. Barış Ekincier, 21. Seyit Gazanfer, 27. Mehmet Yiğit, 74. Mert Çapar, 93. Barış Gök

 Yedekler: 45. Aydın Bağ, 3. Dıogo Aleksıs Özçakmak, 4. Urıe-Michel Mboula, 13. Godfred Donsah, 17. Enver Cenk Şahin, 23. Özgür Baran Aksaka, 35. Al Hassan Toure, 52. Hüsamettin Tut, 61. Semih Karadeniz, 66. Jospın Nshımırımana

Konuk takım BITEXEN GİRESUNSPOR ise sahada 1. Erkan Anapa, 17. Şahin Dik, 94. Anıl Yiğit Çınar, 84. Metin Caner Akbayrak, 77. Mehmet Keskin, 23. Ertuğrul Şenlikoğlu, 28. Erol Can Akdağ, 97. Furkan Kütük, 10. Çekdar Orhan, 26. Vukan Savıcevıc ve 11. Brandley Mack-Olıen Kuwas ile yer aldı.

Yedekler: 24. Göktan Cörüt, 4. Fatih Yılmaz, 22. Ali Emirhan Akçay, 88. Ahmet Lütfü Kara, 82. Arda Cebeci, 66. Kasım Alperen Köşker, 9. Mert Han Kurt, 81. Enishan Ceylan, 63. Mustafa Eren Keskin, 40. Emirhan Şahin

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

Şanlıurfaspor ve Giresunspor sahaya Şanlı Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun pankartıyla çıktı.

1' Karşılaşmanın hakemi Feridun Daldaş maçın ilk düdüğünü çaldı. Santrayı Şanlıurfaspor yaptı.

6' Konuk takım ilk ciddi atağını serbest vuruştan kazandı. Kaleye çekilen şutu kaleci Erzhan Tokotaev rahat bir şekilde kurtardı.

27' Konuk takım Giresunspor'da Çekdar Orhan boş kaleye topu gönderemedi.

33' Giresunspor'da Çekdar Orhan sarı yeşilli ekibin kalesine gönderdiği sert şutu Erzhan Tokotaev  şık bir şekilde dışarıya çeldi.

Karşılaşmanın ilk 30 dakikasında konuk takım Şanlıurfaspor'a göre daha iyi top çevirip atak oyun sergiledi. Sarı yeşilli ekibin atakları ise daha zayıf kaldı.

11 Nisan Stadyumunda ilk 45 dakikada konuk takım Giresunspor gole daha çok yakın taraf olarak ortaya iyi bir futbol ortaya koydu.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

46' Şanlıurfaspor maça iki oyuncu değişikliği ile başladı. Seyit Gazanfer ve Barış Ekincier oyundan çıkarken Semih Karadeniz ile Enver Cenk Şahin maça dahil edildi.

İkinci yarıya atakla başlayan Şanlıurfaspor 49.dakikada bulduğu gol fırsatını kaleci Erkan Anapa dışarıya çeldi.

55' Şanlıurfaspor'da Cumali Bişi sarı kart gören ilk isim oldu.

61' Şanlıurfaspor'da üçüncü oyuncu değişikliği yapıldı. Olıvıer Thıll oyundan alındı yerine Al Hassan Toure maça girdi.

62' Sarı yeşilli ekipte Enver Cenk Şahin sarı kart gören ikinci futbolcu oldu.

63' Konuk takımda Metin Caner Akbayrak oyundan alınırken Ali Emirhan Akçay ise oyuna dahil edildi.

71' Şanlıurfaspor'da dördüncü oyuncu değişikliği yapıldı.  Forvet hattında oynayan Muhammet Arslantaş oyundan alınırken yerine Urıe-Michel Mboula oyuna dahil oldu.

77' Şanlıurfaspor serbest vuruştan gelen ortayı kaleci ile başbaşa kalan Mehmet Yiğit topa kötü bir vuruş yaparak dışarıya gönderdi.

84' Erkan Anapa'ın topa yükselirken çift yumrukla vuruşunda Şanlıurfaspor futbolcusu yerde kaldı ve maçın hakemi Urfaspor lehine penaltı verdi. Ancak VAR kararından sonra penaltı iptal edildi.

Karşılaşmanın son dakikalarında rakip alanda daha çok etkili olan Şanlıurfaspor galibiyeti getirecek golü bulamayınca mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla birlikte sarı yeşilli ekibin puanı 10'a yükseldi.

Konuk takım Giresunspor'un puanı ise 6'ya yükseldi. Şanlıurfaspor galibiyet hasreti 8 maça çıktı.

Şanlıurfaspor Giresunspor