Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan maçı değerlendirdi

TAKİP ET

Trendyol 1. Lig'in 23. haftasında Şanlıurfaspor'un Kocaelispor'u 1-0 yenerek deplasmandan üç puanla ayrıldığı maçın ardından Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan açıklamalarda bulundu.

Arslan, Avrupa'da çalıştığı ve UEFA Kupası'nda tur atladığı geçmişine değinerek, Urfa'ya geri dönüşte bazı şeyleri tekrar oluşturması gerektiğini söyledi. Urfa'nın kendisini geçmişteki başarılarından dolayı sevdiğini ve çok destek gördüğünü belirten Arslan, taraftarlarla bütünleşmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Maçın kazanılmasını istemeye bağlayan Arslan, "Maçı istemek demek; koşmak demek, kademeye girmek demek, pozisyona girmek demek. Futbolda böyle bir şey; istemezseniz bir şeyler değişmez. Çocuklar, kendileri değişim istiyor. Bana da enerjiyi veriyor." dedi.

Takımın eksikleri olduğunu, ancak beraber bir takım oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Arslan, galibiyetten sonra daha mütevazi olmak gerektiğini söyledi. Kocaelispor'un bugününü gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten Arslan, zor zamanlarda da futbolculuk ve teknik direktörlük yaptığını ve o günleri hatırladığını ifade etti.

Maçın zorlu geçtiğini ve Kocaelispor'un geçiş hücumlarında etkili bir takım olduğunu söyleyen Arslan, savunmaya geçişlerde sıkıntı yaşayabilen bir takıma karşı doğru hamleler yaptıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Arslan, "Bugün yüzde yüz bu maçı hak ettik de değişti. Ortada maçtı. Onlarda stres vardı. O stres onlarda daha baskındı. Biz stresi üzerimizden attık. Maçı hatasıyla sevabıyla görmek lazım." diyerek sözlerini tamamladı.

Trendyol 1. Lig Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan Kocaelispor Şanlıurfaspor