Şanlıurfaspor'un kupa töreninde arbede!

TAKİP ET

Şanlıurfaspor Konya'da 2. Lig Play-Off final maçında Bucaspor 1928 takımını 3-0 yenerek adını 1.Lige yazdırmayı başardı.

Kupa Töreninde yaşanan arbede ülke gündemine bomba gibi düştü. Kupayı kaldırmak isteyen Şanlıurfaspor eski başkanı Emin Yetim, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan tarafından tören alanında elinden kupa alınarak uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile 14 Mayıs 2023  genel seçimlerinde Şanlıurfaspor kulüp başkanlığından istifa edip  İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Emin Yetim arasında kupayı kaldırma arbedesi yaşandı.

 Vali Salih Ayhan, Emin Yetim’in elinden kupayı alıp yanından uzaklaştırdı. Canlı yayında yaşanan o anları, ekran başında bulunan milyonlarca sporsever tarafından şahitlik edildi.Yaşanan arbede de Ak Parti Milletvekili  Cevheri Asuman Yazmacı arada kalmaktan son anda kurtuldu.

Yaşanan olay sonrası Şanlıurfaspor eski başkanı Emin Yetim, yaptığı açıklamada “Şanlıurfaspor için kapanma kararı alındığında ben bu şehrin bir evladı olarak, bu kararın karşısında durdum. Şanlıurfaspor’un şampiyon olması için siz değerli hemşehrilerime söz verdim. Bu sözün yerine gelmesi için gövdemi taşın altına koydum. Bugün Şampiyonluk kutlamasında, hepinizle beraber bu sevinci yaşadığım esnada ilimizin valisi Salih Ayhan’ın kişisel hırslarına yenilerek, 85 milyonun önünde şahsıma yönelik yaptığı saygı dışı hareketi kamunun vicdanına bırakıyorum.” dedi

Ayhan Yetim cevahir asuman yazmacı