Şanlıurfaspor'un yeni başkanı seçildi

TAKİP ET

Şanlıurfaspor'un ertelenen kongresi bugün gerçekleştiriliyor. Kongreye daha önceden adaylığını açıklayan Mehmet Yılmaz oylamada Urfaspor'un yeni başkanı seçildi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Şanlıurfaspor kongresine katılım az oldu. salonda büyük boşluklar kameralara yansıdı. Kongreye kentin ileri gelenleri katılım sağlamadı.

Şanlıurfaspor eski başkanı Emin Yetim kongrede en büyük desteğin Vali Erin’den geldiğini ve neden başarıl olamadıklarını şu sözlerle aktardı, “2017-2019 yılları arasında Şanlıurfaspor kulübüne başkanlık yaptım. Yeni dönemde başkan aday olmayacağım. Daha önce yönetimimizde olan ve kendisinin kurduğu  yönetimle değerli kardeşimiz Mehmet Yılmaz ile yola devam edilecektir. Ben Mehmet Yılmaz ve yeni yönetimine bundan sonra başarılar diliyorum.  2017 yılından 2019 yılına kadar üyelerimiz, delegelerimiz, taraftarlarımız ve Şanlıurfasporu sevenlerle birlikte hem güzel günler hem sıkıntılı günler yaşadık. Elimizden geldiği kadar gecemizi gündüzümüze katarak Şanlıurfaspor’umuzun birinci lige çıkması için çalıştık. Geçen sezon Gümüşhanespor-Şanlıurfaspor maçında 90+3’te son 30 saniyede yediğimiz gol ile şampiyonluğu verdik. Bu yıl da aynı şekilde bir üst lige çıkmak için yeni bir kadro kurduk. Aslında yeni kurduğumuz kadro başarılı da oldu ancak ciddi bir destek alamadığımız için ve ciddi sorunlar yaşadığımız için başarılı olamadık. Yine de play-offa kalmayı başardık. Fatih Karagümrük’e deplasmanda kaybederek ne yazık ki başarısız olduk. Tüm taraftarımıza, delegelerimize ve yönetim kuruluna  verdiği mücadeleden ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

 

En büyük destek Vali Erin’den geldi

Sayın Valimizin, Emniyet müdürümüzün ve yeni gelen azda olsa destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğini aldık. Bize en büyük desteği sağlayan, gece gündüz yanımızda olan sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra yeni yönetime iş adamı ve esnaf olarak elimden gelen desteği vereceğimi sizlerin huzurunda beyan ediyorum.

 

Sıkıntılara rağmen sportif başarı elde ettik

Bizler hem maddi hem de manevi sıkıntılı günler yaşamımıza rağmen iki yıl içerisinde büyük sportif başarılar elde ettiğimize inanıyorum. Bazı kesimler tarafından eleştirilebiliriz, biz buna saygı gösteriyoruz. Hatalarımız ve yanlışlarımız olmuş olabilir.  Biz burada maddi anlamda en büyük desteği 2017-2019 yılları arasında yönetim olarak yüzde 70 oranında biz verdik.

 

Dışarıdan gelen kalıcı bir gelirimiz yok

Bizim dışarından gelen kalıcı bir gelirimiz yok. Geçmişten gelen çok büyük borçlarda vardı. Hem borçlarla uğraştık hem de yeni bir takım kurduk. Transfer tahtasındaki engelleri kaldırdık. Yabancı futbolcularda yaşanan sıkıntılar için yurt dışına giderek mücadele verdik.

Şanlıurfaspor’un borçları PTT 1.Ligden 5 yıl, 10 yıl önceden kalma borçları da var. 1980 ve 1971’den kalma borçlar bulunuyor. Tüm bu borçlar yönetimimizin üzerine kaldı. Bu borçların çoğunu yönetim olarak kendi cebimizden yaptık. Eğer bu sezon Şanlıurfaspor’a ciddi bir destek verilmiş olsaydı, ben inanıyorum ki bir üst lige çıkabilirdik. Ancak beklediğimiz destek gelmedi. Daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den verdiği desteği tam alamadık. Vali bey sadece yanımızda oldu. Zeynel başkan geldiğinde ise artık yolun sonuna gelmiştik. Takımda sorunlar oluşmaya başlamıştı. Herkes hakkını helal etsin, yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.





Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Şanlıurfaspor kongresine tek aday olan Mehmet Yılmaz yapılan oylamada Şanlıurfaspor'un yeni başkanı oldu.

 Yeni yönetim Kurulu Listesi ise şu şekilde oluştu

ASİL LİSTE


Bişar Toğun

Mehmet Kolbudak

Sami Öğe

Mehmet Reşat Özmen

Ömer Faruk Küçük

Reşit Karakaş

Ali Şengül

Mehmet Mankal

Mehmet Yaşar Bozkurt

Mustafa Aldemir

Sertif Arkan

Mithat Şaka

Emin Demirkol

Mehmet Doğan

Hüseyin Önkol

Feyad Güllü

Abdullah Kaplan

Mahmut Kılıç

Fikret Fidan

Mehmet Ali Sezer

YEDEK LİSTE


Ali Kartal

İrfan Karaburç

Aziz Kırmızı

Ömer Dodanlı

Mehmet Ali Kurt

İbrahim Halil Küçükoğlu

Ahmet Budak

Murat Basyan

Yusuf Gömük

Süleyman Yılmaz

Mehmet Polat

Serkan Oflaz

Hüseyin Leblebicioğlu

Hasan Karataş

Mutlu Yılmaz

Halil Ceylan

İbrahim Köran

Erkan Baydar

Hasan Ersöz

M. Bahattin Kesik





 

Şanlıurfaspor haberler son dakika emin yetim mehmet yılmaz