Şanlıurfaspor yine aynı maddeden sevk edildi

TAKİP ET

Şanlıurfaspor, geçtiğimiz günlerde Faruk Çelik Stadında Sarıyer'e 4-0 mağlup olduğu maçta 'talimatlara aykırı hareketi' nedeni ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Ekonomik sorunların devam ettiği Şanlıurfaspor’da kendi sahasında oynadığı tüm maçlarda güvenlik görevlisi bulunmadığı için PFDK’ya sevk ediliyor. Bu hafta Sarıyer ile oynanan maçta yine güvenlik görevlileri bulundurulmadığı için Şanlıurfaspor, PFDK’ya sevk edilid.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamada;

“ŞANLIURFASPOR Kulübü'nün 17.11.2019 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-SARIYER TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2019-2020 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2019-2020 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesine göre, “Ev sahibi kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında stadyum çevresinde ve stadyum içinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hareket ederek emniyet ve güvenliğin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak zorundadırlar.

Ev sahibi kulüpler müsabakalarda, 20’den az olmamak kaydıyla yeterli sayıda özel güvenlik görevlisini belirlenen saatler içerisinde stadyum içerisinde ve çevresinde görevlendirmek zorundadırlar.” Hükmü yer alıyor.

 

Önceki hafta aynı maddeden 12 bin TL para cezası Şanlıurfaspor’a kesilmişti. Bu hafta oynanan karşılaşmada yine aynı madden dolayı Şanlıurfaspor’a para cezası kesilecek.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfaspor faruk Çelik stadı ‘talimatlara aykırı hareket profesyonel futbol disiplin kurulu pfdk Şanlıurfa