Şanlıurfaspor yine PFDK'ya sevk edildi

TAKİP ET

Şanlıurfaspor – Hacettespor maçından yaşanan talimatlara aykırılık ve TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesi uyarınca Şanlıurfaspor disipline sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliğince hazırlanan raporda Şanlıurfaspor – Hacettespor maçından yaşanan  talimatlara aykırılık ve TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi. TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesine göre, “Ev sahibi kulüpler müsabakalarda, 20’den az olmamak kaydıyla yeterli sayıda özel güvenlik görevlisini belirlenen saatler içerisinde stadyum içerisinde ve çevresinde görevlendirmek zorundadırlar” kuralına göre Şanlıurfaspor bu maddeden dolayı en az 6 bin TL ceza gelebilir. Yine ikinci bir madde olan Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. Maddesinde ise, “Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.” Hükmü geçiyor. Şanlıurfaspor’a bu madden nasıl bir ceza geleceği ise bilinmiyor.

 

Hukuk Müşavirliğinden yapılan açıklamada, “ŞANLIURFASPOR Kulübü'nün 26.10.2019 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-HACETTEPE SPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2019-2020 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

 

Şanlıurfaspor hacettespor tff hukuk müşavirliği