Şanlıurfaspor, yol haritasını masaya yatırdı

TAKİP ET

İki yıldır transfer yasağı olan ve maddi sıkıntılar yaşayan Şanlıurfaspor kulübüne atanan kayyım, sarı yeşilli takımı herkesin sahiplenmesi çağrısında bulundu.

Eski yöneticilerin ve sporcuların alacaklarından dolayı maddi sıkıntılarla boğuşan ve iki yıldır transfer yasağı olan Şanlıurfaspor kulübüne Valilik tarafından atanan kayyım heyeti, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eski futbolcuların 20 milyon, eski yöneticilerin 40 milyon alacaklı olduğu ve iki yıldır transfer yasağı yaşayan Şanlıurfaspor ile ilgili yol haritasını basın mensuplarına açıklayan heyet, yöneticiler ve iş adamlarıyla görüşerek bu sorunun bitmesini hedefliyor.

 

Leblebicioğlu: Eski günlerine getirmek için destek bekliyoruz

Hedeflerinin takımı düştüğü zor durumdan kurtarmak olduğunu söyleyen Şanlıurfaspor Vakfı Başkanı Hüseyin Leblebicioğlu, “Şanlıurfaspor bizim markamız, Şanlıurfa’nın markası tabi çok üzülüyoruz. Şanlıurfaspor’un bu gidişatı Urfa’yı ve bizleri çok üzüyor. Kayyım heyeti olarak Vali bey tarafından atanmış durumdayız. Şanlıurfaspor’u eski günlerine getirmek için Urfa halkından, medyadan, Urfa esnafından yardım bekliyoruz. Arkadaşlarla beraber Vali beyi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edip, Şanlıurfaspor’umuzu gençliğimizin önünü açmak için aynı günlere getirmek istiyoruz. Eski yönetici, başkanlarımız ve büyüklerimizle görüştük, onlar ellerinden ne gelecekse yapacaklarını ve borçlarını almayacaklarını söylediler. Diğer arkadaşlarla Vali bey ve Büyükşehir Başkanımızla görüşüp destek isteyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Çakır: Önceliğimiz, eski ve başkanların alacaklarını hibe etmesi

Şanlıurfasporlu eski futbolcu ve kayyım heyeti sözcüsü Nihat Çakır ise ”Şanlıurfaspor’un totalde 60 milyon TL borcu var. Bunun 20 milyonu TFF’ye, yabancı ve yerli futbolculara, 40 milyona tekabül eden borç, geçmiş dönemde kulüpte yöneticilik veya başkanlık yapmış kişilere ait. Bizim birinci önceliğimiz eski yönetici ve başkanların borçlarını hibe etmeleri ve Şanlıurfaspor’umuzu birlikte yaşatalım çağırısıdır. Bu arkadaşlar bizimle irtibata geçiyorlar. Şanlıurfaspor’u yaşatın, Şanlıurfaspor’a yazık etmeyin, borçlarının yüzde 50’sine çizgi çekeceklerini, bazı arkadaşlarımız daha aşağı inebileceklerini, gelip Şanlıurfaspor’da tekrar oynayalım, bir üst lige taşıyalım teklifinde bulundular. Şanlıurfaspor, 2 milyon nüfuslu Peygamberler Şehri namını almış bir şehirdir. Onlar bize diyorlar Urfaspor’a yazık etmeyin. Transfer yasağının kalkması için alacaklarının ödenmesi lazım. Bu para da totalde en fazla 10 milyon TL gibi para. Eğer Şanlıurfaspor’u 10 milyon gibi para ile tarihten silmeye kalkarsak, bunun üzüntüsü vebali kamu vicdanında kabul göreceğini zannetmiyorum ve ben inanıyorum ki mülki amirlerimiz, milletvekillerimiz ve Şanlıurfa halkı Şanlıurfaspor’una sahip çıkıp yaşatacaktır.” dedi.  

 

maddi sıkıntılar Şanlıurfaspor yönetimi Şanlıurfaspor Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri hüseyin leblebicioğlu nihat Çakır basın toplantısı son dakika haberler.com iha.com myne.com