Şansal: işçiler için mücadele edeceğiz

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şansal, düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu illerinde işçi kıyımının fazla olduğunu ve işçilerin haklarının yenilmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şansal, gündeme ve işçilere dair bir basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasına Başkan Şansal’ın yanı sıra Karaköprü İlçe Başkanı Aydın Yaşar, Haliliye İlçe Başkanı Fatih Divitçi de katıldı.

Ülke genelinde işçilere yönelik baskıların yüksek olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Halil İbrahim Şansal, bu durumun Doğu ve Güneydoğu illerinde daha fazla olduğunu belirtti. Batıda yaptıkları yapılanmayı Doğuda da yapmaya başladıklarını söyledi.

Başkan Şansal, “Doğu'da işçi kıyımının en alası yapılıyor. Doğu'da çalışan o kadar kişi var ki ve bir o kadar da maaşını almaya kalkarken üstüne darp edildiğini bile görüyoruz. Bizler başta organize sanayi bölgesi olmak üzere nerede bir işçi hakkını alamıyorsa biz onu tespit edip yanında olduk. İşçilerin arpa kadar dahi hakkının yenmemesi için elimizden geleni yaptık” dedi.

“USULSÜZLÜKLERİ DİLE GETİRİYORUZ”
Usulsüzlüklerin takipçisi olduklarını söyleyen Şansal, “Türkiye İşçi Partisi, belediyelerde yapılan yolsuzlukları gündeme getirmek için her şeyi yaptı. Vatandaşlarımızın haklarının yenmemesi için elimizden geleni yapacağız ve asla yılmayacağız.  Hakkı yenilen insanlara kapımız her daim açıktır” dedi.

Siyasette yaşanan ittifakları da değerlendiren Başkan Şansal, şunları söyledi:
“Türkiye'nin bir çıkışa ihtiyacı var. Halkı için siyaset yapana ihtiyacı var. Halkın hakkını yemeyen halktan beslenmeyen bağımsız kurum ve kuruluşlarıyla var olan, başka dış ülkelerin uşağı olmayan 3. bir seçeneğe ihtiyacı var.  Bugün Cumhur ittifakının kan kaybettiğini hepimiz biliyoruz. Gelen zamlardan sonra insanların bu ittifakı desteklemeye gücü bile kalmamıştır” ifadelerini kullandı.
 

Türkiye İşçi Partisi (TİP)