Saraçoğlu, kulübün sıkıntılarını yazdı

TAKİP ET

Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Kemal Saraçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, transfer tahtası için 10 milyon liranın gerektiği ve yeni kurulacak takımın hemen kampa götürülmesi gerektiği ve halihazırda ödenmesi gereken birçok borcun olduğunu kaydetti.

Şanlıurfaspor taraftarlarının isteği üzerine Ankara’daki işlerini yarım bırakarak geçen hafta Urfa’ya geldiğini söyleyen eski kulüp başkanı Kemal Saraçoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştükten sonra sosyal medyadan yazılı bir açıklama yaptığını duyurdu.

 

“Üst düzey yetkililerle transfer için görüştüm”

Saraçoğlu açıklamasında, “Üst düzey yetkili il idarecilerinden ve siyasilerden transfer tahtasının açılması için tüm sporseverler adına ricada bulundum. Transfer tahtasının açılma maliyeti yaklaşık 10 milyon TL’dir. Enkazı kaldırma adına gelin iş bölümü yapalım dedik. Geçen haftaki Açıklamamda transfer tahtasını açtığınız takdirde, spor kamuoyunun da onayını alarak şahsım ve yönetimim işin başına geçmeyi düşünüyoruz dedik. Önümüzdeki sezon kurulacak takımın peşinatı ve tüm masrafını karşılayacağımızın da sözünü vermiştik. Ve bu sözümüzün de arkasındayız. Ama bu süre çok azalmaktadır. Şanlıurfaspor memleketimizin en önemli marka değeri ve reklamıdır.”

 

“Şanlıurfaspor da sıkıntı çok büyüktür”

Takımın 2. Ligde kalması, tekrarı olmayacak büyük bir şans olarak yorumlayan Saraçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Maalesef Şanlıurfaspor da sıkıntı çok büyüktür. Sıkıntıların bir kısmını kısaca açıklamak gerekirse, transfer tahtasının açılması bunun sadece bir bölümüdür. Gelelim yönetimin yapacağı işlerin bir kısmını sıralamaya, çok acil komple yeni bir takım kurulacak ve hemen peşinatları ödenecek. Takım acilen kampa gidecek ve kamp masrafını ödeyecek, tesis resmen bitmiş en az 2 milyon tesise harcanacak. Tesisteki çim saha dahi bitmiş, TEDAŞ’a yüklü miktarda borç var, elektrikler kesik, TEDAŞ’a acil ödeme yapılması gerekiyor. Tesisin birikmiş su borcu, esnafa olan borçlar ve esnaf hacizleri, SSK borcu yaklaşık 2,5 milyon, maliye borcu, Gençlik spor,  stat kirası yaklaşık 2 milyon civarı, maçlarda güvenlik firmasına birikmiş borç, tesisin personeline en az 30 ay maaş ve bunun gibi daha bilmediğimiz birçok ödemeler ve hacizler var.” sözlerine ekledi.

 

“Geçmiş dönem siyasiler ve yalakalarla bu hale getirdi”

Geçmiş dönemde siyasilerin ve bazı yalakaların iyi giden bir düzene yaptığı yanlış müdahaleyle takımın bu geldiğini ileri süren Saraçoğlu , “Allah’a havale ediyoruz. Arkadaşlar konuşmakla ve yorum yapmakla bu işler olmuyor. Şu gelsin bu gelsin takıma başkan olsunla da olmuyor. SANKO gibi bir holdingimizde yok. Maalesef ilin zenginleri ve işadamları sadece yönetime gelirlerse para veriyorlar, onun dışında Şanlıurfaspor diye bir takım akıllarına gelmiyor.” İfadelerini kullandı.

 

“Şanlıurfaspor’u kurtarma adına ne yapabiliriz”

Saraçoğlu sözlerine son verirken şunları kaydetti, “Gelelim Şanlıurfaspor’u kurtarma adına ne yapabiliriz, il idarecileri, siyasiler ve tüm Şanlıurfa halkı bu enkazı beraber kaldırmalıyız. 2011 ve daha önceki yıllar gibi Şanlıurfaspor’a başkan olmak isteyenler aday olmalı, yarışmalı delegeler kim daha iyi başkanlık yapar derse o başkan takımın başına gelmeli. Başkan olmak için siyasilerden icazet alınmamalı. Bu arada delege sistemi de düzelmeli. Kısaca Şanlıurfaspor’u tepeden tırnağa ele almak lazım. Aynı zamanda samimiyet ve yürek ortada olmalı. Önümüzdeki sezon kısa bir süre sonra başlayacak. Transfer tahtası açılsa da, takım kurulsa da bu sezon tüm memleket olarak kenetlenip birçok aktiviteler düzenleyerek Şanlıurfaspor’umuzun önümüzdeki yıllarını kurtarabiliriz. İlimin ve Şanlıurfaspor’un her zaman emrimdeyim. Saygılarımla” diyerek sözlerine son verdi.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim