Sarı yeşilli takıma can suyu olacak mı ?

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde ikinci ligden üçüncü lige düşen ve kulüp başkanı istifa eden Şanlıurfaspor'da yeni gelişmeler var. Daha önce Gaziantepspor kulübüne başkanlık yapmış olan Hasan Şahin, kulüp başkanlığına talip olduğunu ve yetki verilmesi beklediğini açıkladı.

Üçüncü lige düşmesi ile istifa eden Şanlıurfaspor başkanı Nihat Çakır’ın yerine yeni bir aday var. Daha önce Gaziantepspor kulübü başkanlığı yapmış Urfalı Hasan Şahin düzenlediği basın toplantısı ile başkanlık için kendisine yetki verilmesini istedi. Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya çok sayıda basın mensubunu katılmasını memnuniyet ile karşılayan Şahin  bu katılımın bile Şanlıurfaspor için bir avantaj olduğunu ifade etti.



Konuşmasına kendini tanımak ile başlayan Hasan Şahin aslen Suruçlu olduğunu ve Eyyübiye’de doğduğunu ve lise eğitimini dahil olmak üzere Urfa’da olduğunu söyledi. Şahin ’’Urfaspor için geçmişte de ifade ettiğim gibi, Urfa’dan nüfus olarak olan iller hatta küçük ilçeler, süper ligde bulunuyor. Urfaspor 51 yılık bir tarihi varken neden hala üçüncü ligde ve hep üçüncü lig, sadece 2 yılını tek birinci ligde geçirmiş. Hadi biz ona da razıyız, şu anda Urfaspor kapatılacak duruma gelmiştir. Gaziantepspor kulübü Avrupa’da Fransa takımlarını, İtalyan takımlarını yenerken yanlış bir politika izlediler, Gaziantep sporu kapattılar. Gaziantepspor’un borcu çok derken 2 ila 3 milyon vermeyen siyasetçiler 50 milyon dolar harcayıp alternatif spor takımı kuruyorlar ve maalesef ki o takımlar aslı gibi olmuyor. Şimdi düşünün ben böyle bir şey duydum Karaköprüyü’de bu şekilde Gaziantep spor örneği gibi Şanlıurfa’da aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Karaköprüyü Şanlıurfaspor yerine monte etmeye çalışıyorlar ama bu proje tutmaz. Ben burada başta sayın valim sayın belediye başkanım bu süreci en iyi bilen kişi olarak böyle bir öneride bulunuyorum. Zaten bugün burada olmamın en büyük nedenlerinden biri başkan olma nedenidir. Başkan olup olmamam pek önemli değil, ama istiyorum ki Gaziantep’te yaşananların Urfa’da yaşanmasın.’’ ifadelerini kullandı.



 

İki günde hallederim





Urfaspor’un borcu ve oyuncu alacakları  ile ilgili gelen sorulara yetki kulübün acil ihtiyaçları için beş altı milyon verilmesinin yeterli olacağını, bu paranın Urfaspor’a can suyu olacağını söyledi. Oyuncu alacakları için ise ‘’ Burada hepinizin huzurunda söz veriyorum, Sayın Valim bana yetki versin hallederim. Altı ay değil, altı gün değil. Hatta Sayın valim bana yarın sabah yetki versin, yarın mesai bitimine kadar yabancıları, bir sonraki gün ise yerli oyuncuları halledeceğim’’ dedi.



 

urfa haber urfa spor başkan adayı hasan şahin