Sarıgül: Urfa vekilleri çalışmıyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da partisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl ve İlçe Başkanları Toplantısı'na katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Şanlıurfa'nın sorunlarını Urfa Değişim mikrofonlarına anlattı. Şanlıurfa kentin önemini ve değerini anlatan Sarıgül mevcut Urfa Vekillerin çalışmadığından yakındı.

Şanlıurfa Milletvekillerin çalışmadığını söyleyen Mustafa Sarıgül Urfalı vekillere “10 dönüm bostan yan gelip yat Osman”  dedi.

Urfalı vatandaşlar gibi vekillerden dert yakınan Sarıgül milletvekillilerin daima vatandaşların sorunlarını dinlemesi ve onların sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini haftanın önemli günleri dışında kendi memleketlerinde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Sarıgül, “Şanlıurfa Milletvekillileri 10 dönüm bostan yan gel yat olmasın. Böyle olmaz biz geldiğimiz zaman bunu kaldıracağız. Bizim vekiller genel başkana bağlı değil. Önce halka sonra genel başkana bağlı olacaklar. Bizim zamanında yapılan milletvekillikleri din dil ırk ayrımı yapmadan görev yaptılar. Şanlıurfa’nın ışığını yakacağız. Şanlıurfa’nın ışığı biraz yanmıyor.”

KANAYAN YARAYA PARMAK BASTI!

Çiftçilerin kanayan yarası olan yüksek elektrik faturaları hakkında konuşan Sarıgül Urfalılara bedava elektrik sözü verdi. “Dedaş’ın 'Ali kıran baş kesen' olduğunu belirten Sarıgül, “Burada, Urfa’da ve Güneydoğu’da bir Dedaş var. Bu Dedaş kimdir, Ali kıran baş kesen olmuşlar. Jandarmayla gidip elektrik kesiyorlar. Polisimiz ile gidip elektrik kesiyorlar. Jandarma ve polisi buna niye karıştırıyorsun. Güvenlik güçlerinin işi Dedaş’ın tahsilatını yapmak mıdır. Yok öyle yağma, böyle geldi böyle gitmez. İktidarımızda çiftçimiz elektriği ücretsiz alacak. İktidarımızda esnaflarımıza yüzde 50 tenzilatlı olarak verilecek. Bunu sorunca diyorlar ki kaynak nerede. Kaynak açık, kaynak net, Allah’ımızın bize verdiği bu coğrafyada 365 günün 300 gününde güneşimiz var. Niye güneş enerjisi yapmıyoruz, niye güneş panelleri kurmuyoruz. Adamı olan güneş paneli kurmayacak, torpili olan güneş paneli kurmayacak, güneş enerjisini isteyen herkes kuracak. Yok öyle yağma” dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAYACAM!

Gelecek yerel seçimlerde Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterileceği iddia edilen Sarıgül iddialarla ilişkin konuştu.

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu söyleyen Sarıgül az bir farkla kaybettiğini söyledi.

Önümüzdeki yerel seçimlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmayacağını söyleyen  Sarıgül Başbakan adayı olacağını aktardı.

Sarıgül iddialarla ilişkin şunları söyledi: “Ben başbakan adayı olmayı düşünüyorum.  Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını az bir farkla kaybettim. Türkiye tarihinin en yüksek oyunu aldım.  Güneydoğu’nun her kesiminde bana destek verildi. Herkese teşekkür ederim. Bir gün ben başbakan olacağım tekrardan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı düşünmüyorum.”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Urfa Değişim Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Urfa Vekilleri