Şaşkın istifa gerekçesini açıkladı

TAKİP ET

Karaköprü Saadet Partisi ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Kasım Şaşkın, istifa gerekçesini açıkladı.

Saadet Partisi İl Başkanı M.Niyazi Yanmaz’ın bir yıldır Urfa’da olmadığını belirten Şaşkın, “Bu davayı kendi şahsi malı gibi görerek, astığım astık bir şekilde hareket etmeye başlamış bulunmaktadır.” dedi.

İşte Şaşkın'ın istifa gerekçesi:
“Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya idealiyle yarım asırdır, adil bir düzen kurma çabasında olan Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partimizin kaledar muhafızları olarak bu
açıklamayı bir zaruret olarak görmekteyiz.

Şanlıurfa’mız Milli Görüşün bu ideallerinde rahmetli liderimiz Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN hocamıza ve davasına her zaman sahip çıkmış, Nemrutların karşısında İbrahimlerin safında yer almış aziz bir şehirdir.

Bizler bugün şahsi çıkarlar uğruna davamı feda etmeye çalışanlara karşı, bu davanın neferleri olarak mücadele etmekteyiz. Bu dava hiç kimsenin, parasına etiketine ve şahsına muhtaç almadığını kimsenin davaya şeref katmayacağını aksine dava ile şeref bulacağını kibir kulelerine hatırlatmak istiyoruz. Tarih şahittir ki bugün bu davada bir makamda oturanlar, bu dava ile şan ve şeref bulmuşlardır. Bu kıymetli Milli Garüş gömleğini üzerlerinden aldığımızda geriye bir hiç diyeceğimiz ceset vardır.

Bundan dolayıdır ki, yaklaşık bir yıldır Şanlıurfa’da dahi bulunmayan İI Başkanı M.Niyazi Yanmaz haddini aşarak, bu davayı kendi şahsi malı gibi görerek, astığım astık bir şekilde hareket etmeye başlamış bulunmaktadır. Cebindeki son parasını bu davaya harcayan mücahit gençleri, teşkilat mensuplarını adeta bir hiç yerine koymasına sessiz kalacak değildik.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, Genel Merkezimizin, Genel Başkanımız Temel KARAMOLAOĞLU ve Yüksek istişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan ASILTURK başkanlarımızın emrinde davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak, şu anki İl Başkanı M. Niyazı YANMAZ'ın davamızı çıkarlarına kullanmasına sessiz ve kayıtsız kalmak davamızın ve inancımızın temel esaslarına aykırıdır.

Bugünden sonra, Şanlıurfa’da daha güçlü, daha azimli ve kardeşlerine saygılı davasına sadik Mili Görüşçü Saadet Partililerle, Şanlıurfa’mızın yeniden hasret kaldığı günlere kavuşacağının müjdesini vermekten bahtiyarız. Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partili kardeşlerimizi aklı selim ile itidal davranmaya davet ediyoruz.

Liderimiz Erbakan Hocamızın söylediği gibi, "Ey yürekleri dağlar kadar büyük ve azimleri kayalar kadar sağlam Milli Görüşçüler, Saadet Partililer! Ne olursa olsun gelecekten asla ümit kesilmeyecektir. Tarihe bakın, İnancınıza sarılın. Zulüm ebedi olmaz. Kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır." diyerek Şanlıurfalı kardeşlerimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Allah'a Emanet Ediyoruz.”