Satışa çıkarılan arsalar yargıya taşındı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 570 adet arsa, Gelecek Partisi İl Başkanlığı tarafından bölge idare mahkemesine taşındı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait 570 parselin satışı için encümene geçtiğimiz aylarda satış için yetki verildi.  Haziran ayı meclis toplantısında alınan kararla Karaköprü ilçesi Büyükalanlı, Kızlar, Aşık, Mehmetçik, Seyrantepe Mahalleleri, Suruç İlçesi Aligör Mahallesi, Haliliye ilçesi Şairnabi, Ertuğrulgazi Mahalleleri, Eyyübiye ilçesi Ruha, Osmanlı, Yenice ve Selçuklu Mahallelerinde boş arazi, tarla niteliğini taşıyan 570 parselin satışı için encümene yetki verildi. Ancak söz konusu satışı Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, İdare Mahkemesine taşıdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin satış kararı aldığı 570 adet arsayla ilgili Şanlıurfa İdare Mahkemesine itirazda bulunan Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Abdullah Yeşil ve beraberindeki partililer mahkeme önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAPILAN TÜM HUKUKSUZLUKLARI KARŞI OLDUĞUMUZU BİLDİRMEK İSTERİZ
Başkan Yeşil yaptığı açıklamada, “570 arazinin beytülmal olduğunu satımını dağıtımını hakka hukuka ve hakkaniyete uygun yapılması için bu arsaların niçin satıldığını ve arsa bedellerinin nereye neye tahsil edileceğini kamuoyu ile paylaşılmadığı için bu karara karşı Bölge İdare Mahkemesine yürütme kararı da dahil olmak üzere dava açtık.  Gelecek Partisi olarak, Muhalefet partisi olarak yapılan tüm hukuksuzlukları karşı olduğumuzu bildirmek isteriz. Hukuksuz gördüğümüz her şeye karşı olacağımızı buradan bildirmek isteriz. Biz bunu yaparken de İktidar Belediyesi, Büyükşehir belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri olsun kanuna, yasalara, uygun olmayan işlemlerin tümüne karşı olacağız. Bu konuların Takipçisi olacağız. Bundan sonra bunların hepsini yargıya taşıyacağız. Dolayısıyla Belediyeleri uyarıyoruz. Belediyeleri Yasalara yönetmelikleri ve hukuka uygun işlem yapmaya davet ediyoruz.  Sizin de bildiğiniz gibi yasalara ve hukuka aykırı işlemler yapılmıştır. Muhalefet adına Gelecek partisi olarak bu gibi hukuka aykırı bütün işlemlerde yasal süreci başlatıp, Halkımız adına bu tür hukuksuz işlemlerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bundan Sonra halkın Hukukunu savunan Gelecek var” dedi.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Abdullah Yeşil Şanlıurfa