Savunma susmadı,susmayacak !

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, barolar ilgili yasa değişikliğine karşı olduklarını bir kez daha söylemek için Türkiye'nin 80 barosu ile eş zamanlı basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Barolar ile ilgili yasa değişikliğine 80 baro birliği eş zamanlı basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Bu kapsamda Şanlıurfa Barosu adliye önünde basın açıklaması ve oturma yapmak için saat 17’de toplandı. Baro başkanı Abdullah Öncel ve beraberindeki avukatlar adliye önünde açıklama yapmak için geldiklerinde polis ekipleri açıklama yapılmasına izin vermedi. Şanlıurfa Valiliği’nin gün içerisinde açıkladığı gösteri ve yürüyüş yasağı nedeniyle basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyen baro üyeleri adliye önünde oturma eylemi yaptı.

 

Adliye önünde yaklaşık kırk beş dakikalık bir oturma eylemi yapan baro üyeleri adına konuşan Baro Başkanı Abdullah Öncel “Avukatlık Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, çoklu baro düzenlemesine ilişkin hükümler başta gelmek üzere, birçok maddesi, Anayasa'nın en başta 135. Maddesi başta olmak üzere, birçok maddesine çok yönlü aykırılıklar içermektedir. Kanunlaşması durumunda, baroların özerkliği ve bağımsızlığı ötesinde adil yargılanma hakkı ilkeleri ve demokratik hukuk devletinin temel gerekleri, geriye dönülmesi zor bir biçimde zedelenecek; hukuk güvenliği ve toplumsal barış açısından da ciddi sakıncaları beraberinde getirecektir.” dedi

 

Yapılan oturma eylemi ve yürüyüş ardından Baro binası önünde Avukatlık Marşı okuyan avukatlar ‘Savunma susturulamaz’  ve Savunma susmadı, susmayacak’ sloganları atarak olaysız şekilde dağıldı.

 

urfa baro yürüyüş açıklama