Sebze Fiyatları Dolara mı Endeksli?

TAKİP ET

Şanlıurfa semt pazarlarına giren vatandaşlar adeta zam bombardımanı ile karşılaştı. Karalâhana fiyatlarının 8 TL olduğu pazarlarda vatandaşları fiyat artışlarının dolar artışına endeksli olup olmadığını bir birlerine soruyorlar.

Semt pazarlarındaki fiyatlar durulmak bilmiyor. Pazar yerlerinin adeta bir müzeye dönüştüğünü ve vatandaşların sadece görmek için Pazar yerlerine gittiği belirten vatandaşlar alışveriş yapmanın artık tarih olduğunu belirttiler.



Semt pazarlarında fiyatların yüzde 200 den fazla arttığını karalâhana’nın 8 TL beyaz lahananın ise 5 TL’den satıldığını belirten vatandaşlar Pazar yerlerinin eskisi kadar kalabalık olmadığını söylediler. Vatandaşlar, Pazaryerlerinde sadece doğal otlardan almak zorunda kaldıklarını ve son bir aydan beri birçok mutfakta doğal otlardan oluşan menüler ile günlük yaşamlarının sürdüğünü belirtiler.



Vatandaşlar; “Sebze Meyve fiyatları ateş pahası. Birkaç ay öncesine kadar pazarlarda 75 kuruş ila 1 TL arasında satışı gerçekleştirilen karalâhananın bu gün Pazar fiyatının 8 TL’ye dayandığını görmekteyiz. Ramazan ayı öncesinde yükselen bu fiyatların mübarek ramazan ayında da normal bir seviyeye çekileceğini sanmıyoruz.



Fırsatçılar her alanda adeta ağ kurmuş vatandaşları sömürüyor. Dile getirdiğimiz zaman ise serbest piyasa sözleri ile bizlere bahane sunuyorlar. Oysaki, asıl bahane vatandaşın cebini sıfıra düşürmek. Bu konuda yetkili mercilere büyük görevler düşüyor.



Ramazan ayı öncesinde fiyatlara acil müdahale edilmeli. Aksi halde hayır ve bereket ayı olan Ramazan ayını geçirmek oldukça güç olacaktır. Bir an önce belediye ve Gıda Tarım Bakanlığının gerekli çalışmaları başlatması lazım” şeklinde konuştular.  



 

semt pazarları pazar yerleri ramazan ayı gıda tarım bakanlığı son dakika haberler.com iha.com urfa urfa haberleri urfa haber