Seçimlere göre altın almayın!

TAKİP ET

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın yapılan 14 Mayıs seçiminden kaynaklandığını önümüzdeki günlerde altının gerçek fiyatını bulacağını belirtti.

Gazetemize konuşan Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, gerçekleşen 14 Mayıs seçimlerinden dolayı piyasaların hükümet değişikliği yaşanması beklediğini ve bu yüzden altın piyasasında dalgalanmaların yaşandığının altını çizdi.

Seçimin etkisi ve yurt dışında yaşanan hareketlilik altın piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Dolarında son günlerde hareketlenmesiyle beraber altın yükseliş trendine geçti. Ancak bir iki gün önce tekrar aşağı yönlü hareket çizse de tekrar yükselmeye başladı. Seçimlere göre altına yatırım yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Demirkol, bir süre sonra altının gerçek değerini göreceğini söyledi.

Özellikle bankalarda altın alım ve satım arasındaki makasın açılması nedeniyle vatandaşlar, altın alımını kuyumculardan yana tercih etmesine neden oluyor. Bu da piyasaya canlılık getirdi. Şanlıurfa’da altına rağbet olması nedeniyle yatırım aracı olarak görülüyor.

SEÇİM ÖNCESİ PİYASALARDA KAOS ORTAMI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI!

Altın fiyatlarının bir anda gramının 1510 liraya kadar yükselmesinin altında yatan temelin 14 Mayıs seçim sonuçları olduğunu vurgulayan Demirkol, “Seçim öncesi ülkemizin de içinde bulunduğu kaos ortamı yaratılmak istendi.

Piyasalarda bundan çok olumsuz etkilendi. Özellikle seçimden önce yarı açık olan piyasalarda altının gramı has fiyatı olarak 1510 TL’ye kadar ulaştı. Tabi beklentiler çok farklı yöndeydi. Tabi bir hükümet değişikliği tahmininden kaynaklandığını düşünüyorum.  Hükümet değişikliği tavrı piyasalarda çok büyük bir kaos ortamına yol açtı. Yapılan seçim sonrası bu olumsuz hava daha sonra gitti ve piyasalar yavaş yavaş eski seviyesine inmeye başladı.

Şu anda gram altın piyasalarda 1260 TL’lerde olduğunu söyleyebiliriz. Yaşanan bu yüzde 6-7’lik durum beklenen kaos ortamın gerçekleşmediğinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Çünkü piyasalar hükümettin değişeceğini tahmin ediyordu. Ama bu olmadı ve altın yine eski seviyelerine indi.

Tabi ki bu altının düşüşünü düşüş diye nitelendirmek yanlış özellikle son gün itibarıyla altının alım ve satım arasında gram farkı olarak 100 TL’ye kadar yükseldi. İnsanlar özellikle krizden etkilenmemek için altının alış ve satış arasındaki makası çok fazla bırakmaya başladı. Tabi bundan alan yatırımcı da oldu. Ama dediğim gibi siyasette bu bulutlar dağılırsa piyasalar eski günlerine döner” dedi.

İKİNCİ TURA BAKARAK İNSANLAR YATIRIM YAPMASIN!

Altının daima yatırımcısına büyük kazançlar sağladığını belirten Başkan Demirkol altın fiyatının seçimle ilişkilendirmenin ve ona göre altına yatırım yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

Başkan Demirkol, “Seçime bağlı insanlar altın yatırıma yönelmesin. Altın yıllardan beri yatırımcısına daima kazandırmıştır. Seçim döneminde altından medet ummak doğru değil piyasalar neyi gösterir orası muamma ama ben seçime bağlı kalarak yatırımcıların altına yönelmesi taraftarı değilim” ifadesini kullandı.

“ALTINA İLGİ BİTMEZ”

Altına olan ilginin geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ilginin devam edeceğini söyleyen Başkan Demirkol Şanlıurfalıların altına olan ilgisinin daha fazla olduğunu aktardı.

Başkan Demirkol, “Şanlıurfa’da altına büyük bir rağbet var. İnsanlar daima altına yönelerek yatırım yapıyorlar. Ve altında da daima yatırımcısına kazandırmıştır. Düğünlerde olsun sünnetlerde olsun Urfa’da altın bir takı aracı olarak da kullanılıyor. Ondan dolayı altın hiçbir zaman değerini kaybetmez ve daima yatırımcısına kazandırır diyorum.  Sanal para giderek değerini kaybediyor. Ondan dolayı insanların güvendiği tek liman altındır. Özellikle Rusya Ukrayna savaşında ABD’nin taraf olması doların fiyatında oynamalara neden oldu.  Bu da altın fiyatlarını da etkiledi. Fakat bunlar geçidir altın önümüzdeki günlerde gerçek seviyesine gelecek” açıklamasında bulundu.

“KUYUMCULARDA YOĞUNLUK VAR ARTIK”

Başkan Demirkol, “geçtiğimiz haftalarda vatandaşların internet üzerinden altın aldığını ve alış ve satış fiyatları arasında fark çok olduğu için artık kuyumculara yöneldiğini vurguladı.

Başkan Demirkol, “Banka üzerinde alınan altınların satışında vatandaşların zarar etmesiyle ve alış ve satış arasındaki makasının geniş olmasından dolayı vatandaşlar kuyumculara yöneldi. Ondan dolayı iki hafta önceye kadar duraksayan kuyumcularda bu aralarda büyük hareketlik görülmeye başladı” diyerek sözlerine son verdi.

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol altın fiyatları 14 Mayıs seçimi