Seçmen Ak Parti'yi önde görüyor

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerine 1 aydan daha kısa bir süre kala 1milyon 93 bin 782 seçmene sahip Şanlıurfa'da hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağı vatandaşlar tarafından şimdiden öngörülüyor.

Ak Parti’nin kalesi olarak görülen Şanlıurfa’da yaşanan ekonomi sıkıntılar ve bazı ilçelere adaylık verilmemesi Ak Parti’nin elini zayıflatsa da yetersiz olan muhalefetten dolayı vatandaşların en fazla milletvekilinin Ak Parti’den çıkacağını ifade ediyor.

Şanlıurfa’da AK Parti’nin önde olacağını söyleyen seçmenler Yeşil Sol Parti’nin ise ikinci sırada olacağını söyledi. Yeşil Sol Parti olarak seçimlere giren HDP’nin bu seçimde oylarını artıracağını ifade eden seçmenler CHP, MHP ve İYİ Parti’nin ise birer vekil çıkaracağına inanıyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar 14 Mayıs seçimleri için Ak Parti ve HDP’nin bir adım önde olduğunu diğer partilerin arka planda kaldığını dile getirdi.

MİLLETEKİLİKTTE YENİDEN REFAH, CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN

Milletvekilliği oyunu Yeniden Refah Partisinden yana kullanacağını söyleyen Hasan Ataş, Cumhurbaşkanlık içinde tercihinin Recep Tayyip Erdoğan’dan taraf kullanacağını belirtti.

Hasan Ataş 14 Mayıs seçimleri için tahminlerini şu şekilde dile getirdi.”Ben daha önce Ak Parti’ye oy veriyordum. Şuanda Yeniden Refah Partisi’ni destekliyorum. İnsan gönlündekini söyler ondan dolayı Yeniden Refah Partisi inşallah 3 vekil çıkarır diye düşünüyorum. Diğer partilerde CHP 1, MHP 1,  Ak Parti 5 HDP 5 çıkarır diye tahmin ediyorum.”

HER İKİSİ AK PARTİ

Hem milletvekilliği hem Cumhurbaşkanlık seçimi için oyunu Ak Parti’den yana kullanacağını söyleyen Kadir Karataş, Ak Parti’nin Şanlıurfa’da 10 milletvekili çıkaracağını belirtti.

Kadir Karataş, “Bana göre Ak Parti 10 vekil çıkarır diğerleri de birer vekil çıkar. Burada Ak Parti kuvvetli bir role sahip. Ben daha öncede Ak Parti’yi destekliyordum. Şu anda da oyumu onlara vereceğim” şeklinde konuştu.

MUHALEFET YETERSİZ AK PARTİ 8 ÇIKARIR

Muhalefetin milletvekili listesinin yetersiz olduğunu ileri süren Müslüm Altun,  “Şu anda muhalefet listesine bakıyorum. Ak Parti 8 kesin çıkarır. Çünkü muhalefette gerçekten halkın temsilciliğini yapabilen biri yok ondan dolayı bana göre en fazla milletvekilini Ak Parti çıkarır” dedi.

AK PARTİ VE HDP YARIŞIR

Şanlıurfa’da Ak Parti ve HDP’nin güçlü adaylar ile seçime gireceğini söyleyen Hüseyin Ceylan, “Bence Ak Parti ve HDP arasında seçim gidip gelir. Onlar 6’şer vekil çıkarır MHP 1 CHP 1 vekil çıkarır. Başka kimseye şans tanımıyorum. Zaten Urfa genel olarak HDP ve Ak Parti arasında gidip geliyor” ifadesini kullandı.

14 Mayıs seçimleri Şanlıurfa Ak Parti