Seçmen ekonomiden umutsuz!

TAKİP ET

Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs Genel Seçimi sonrası ekonomiye ilişkin değerlendirme yapan vatandaşlar, seçimden sonra ekonomide pek bir değişikliğin olmayacağını söyledi. Türk lirasının her geçen gün değer kaybettiğini ifade eden vatandaşlar, gelecekten umutsuz olduklarını söyledi.

Seçime virajına yüksek enflasyon ile giren vatandaşlar seçim sonrası yaşam standartların düzelmesini dört gözle bekliyor. Yaşanan hayat pahalığından dert yakınan vatandaşlar seçim sonrası temel ihtiyaç ürünlerin ucuzlaması ve asgari ücrete yapılacak zam ile hayatlarını daha asgari şekilde idame etmeyi düşünüyor.

Türkiye seçim dönemine yüksek enflasyon ve Türk Lirası'ndaki düşüş karşısında reel gelirlerin hızla eridiği, bütçe ve ödemeler dengesinde ise problemlerin arttığı bir ekonomik tabloyla giriyor.

14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri, hayat pahalılığı kriziyle birlikte ekonomide sorunlar sarmalına yol açan politikalar hakkında konuşan vatandaşlar yapılacak seçim sonrası ekonominin düzelmesi temennisinde bulundu.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar seçim sonrası asgari ücrete yapılacak zam ve temel gıda ürünlerin yapılacak indirimler ile rahat nefes alacaklarını aktardı.

“İNŞALLAH EKONOMİ İYİ OLUR”

Seçim sonrası ekonominin düzelmesi konusunda umutlu olmadığını aktaran Ahmet Aslan vatandaş olarak oy kullanacaklarını ve beklemeye koyulacaklarını söyledi.

Ahmet Aslan, “Siyasetçilerin dediğine göre ekonomi iyi olacakmış. Yine de seçim sonrası kimin kazanacağına bağlı asgari ücrete de temmuz ayında zam yapılacak. Zamlar yaşanmasa vatandaşlar bir nebze rahat nefes alabilecekler. Dediğim gibi ekonomiyi düzeltmek onların elinde bizler seçim günü gidip oy kullanacağız artık ülkeyi iyi yerlere taşımak onların işi” dedi.

“HER YERDE KRİZ VAR”

Dünyanın her yerinde ekonomin kötü olduğunu ifade eden Mehmet Ekinci, Ak Parti’ye güvendiğini tekrar güzel günler göreceklerini ifade etti. Mehmet Ekinci, “Seçim sonrası ekonomi düzelir. Şimdi dünyanın neresine giderseniz gidin ekonomi kötü. Eğer seçimden Ak Parti alnının akıyla çıkarsa ekonomi düzelir. Gereken çalışmalar var. Eğer Millet ittifakı kazanırsa ülkede bir şey değişmez. Onlardan bir şey çıkmaz. Ama eğer Cumhur İttifakı kazanırsa gerçekten güzel işler olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“UMUTSUZUM DÜZELMEZ”

Seçim sonrası ekonominin düzelmesi konusunda aklında soru işaretlerinin olduğunu vurgulayan Ramazan Çelik, Seçim sonrası ekonominin düzeleceğini düşünmüyorum. Ben artık hiçbir şey beklemiyorum. Hayatımız bitmiş vaziyette. Gerçekten ekonomi kötü seçim var önümüzde ne olacağı artık bilinmiyor. Gerçekten vatandaş olarak umutsuz bakıyoruz geleceğe” dedi.

“BİR ŞEY BEKLEMİYORUM”

Şimdiye kadar değişmeyen bir şeyin seçim sonrasında düzelmesinin beklemek gerçekçi olmadığını aktaran Mustafa Çoşkun, “Hiçbir beklentimiz yok 20 yıldır olmadı. Bundan sonra değişeceğini düşünmüyorum. Ekonominin düzelmesi konusunda da umutsuzum. Her şey almış başını gitmiş hiçbir yere gidemiyor. vatandaşlar alışveriş konusunda gerçekten zorlanıyoruz. Onun için gelecekten ve ekonomin düzelmesi konusunda umutsuzum” ifadelerine yer verdi.

“EKONOMİYİ AK PARTİ’YE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL”

Dünyanın her yerinde ekonomin kötü olduğunu ve bunun mevcut iktidara bağlamanın vicdanlı bir durum olmadığını belirten Yunus Emre Gelmiş, “Ekonomi sıkıntısı her bölgede her ülkede kötü sadece Türkiye’de değil diğer ülkelerde insanlar ekonomi sıkıntılar ile boğuşmakta zorlanmakta. Ekonominin kötü olması Ak Parti’ye bağlamamak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye 14 Mayıs Genel Seçimi Türk lirası