Seçmenler genel af istiyor!

TAKİP ET

14 Mayıs seçimine 18 gün kala siyasetin nabzı yükseldi. Gerek iktidar gerek muhalefet birçok konuda vaatler sunuyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar ise siyasilerden genel af çıkarılmasını istedi.

Özellikle toplumun en çok istediği fakat bir türlü hayata geçirilemeyen genel af tekrar gündeme geldi.

2023 yılındaki verilere göre cezaevlerinde 341 bin 497 kişi bulunuyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre, bu kişilerin 298 bin 975'i hükümlü, 42 bin 522'si tutuklu.

Genel affın terör, uyuşturucu, tecavüz ve cinayet gibi konuları içine almaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bunlar dışında kalan konularda affın çıkarılması gerektiğini ifade ettiler. Siyasilere seslenen vatandaşlar, herkesi mutlu edecek bir çalışmanın yapılmasını istediler.

Gazetemize konuşan vatandaşlar terör, uyuşturucu, tecavüz suçları hariç diğer suçlar için genel affın çıkması gerektiğini ifade etti.

 “GENEL AF DEĞİL KISMİ AF ÇIKMALI”

Genel Affın çıkmasının devlet varlığına zarar verebileceğini bunun yanında kısmi affın çıkmasının daha doğru olduğunu vurgulayan Abdullah Şahin, “Bana göre genel af değil de kısmi af çıksın. Normal suçlardan girenler çıksın. Fakat terör, uyuşturucu, tecavüz olaylarına karışanlar içerde kalsın. Çünkü onlar dışarıya çıktıkları vakit yine o suçları işleyecekler. Seçimleri tabi ki etkiler” yorumunu yaptı.

“MAĞDURLAR VE KÜÇÜK SUÇ İŞLEYENLER ÇIKMALI”

İftiraya uğramış veya nefsine yenik düşüp adam öldürmüş kişilerin affedilmesi gerektiğini söyleyen Sabri Yavuz İzol, “Bana göre genel af çıkmalı çünkü bir sürü mağdur insan var içerde olan. Küçük suçlarla içeriye girmiş insanlar bence affedilmeli. Aileleri dışarda perişan olan mahkumlar var. Ama genel af uyuşturucu tacirlerine vatan hainlerine tecavüzcülere çıkmamalı. Ama diğer geri kalan kesime bana göre çıkmalı” ifadesini kullandı.

“İNSANLARIN ÖMRÜ HAPİSTE GEÇTİ”

Genel af konusunda hükümettin daha somut adımlar atması gerektiği vurgusunda bulunan Ayşe Demirkan, “Bence genel af çıkmalı. Çünkü insanların ömrü hapislerde geçti. Onları affetmek gerekir. Onlara bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kavgadan tartışmadan adam öldürmekten içeriye çocuklarım girdi. Onlar içinde genel af çıkmalı. Ama vatan hainlerine uyuşturucu tacirlerine ve tecavüzcüler çıkmamalı. Ufak suçları devlettin affetmesi lazım” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR SEVDİKLERİNE KAVUŞMALI”

Seçim öncesi genel affın çıkması gerektiğini söyleyen Yeter Çetiner, “Bana göre genel af çıkmalı. İnsanlar sevdiklerinin özlemiyle yanıp tutuşuyor. İnsanlar artık hapislerde ömür çürüttü.

Ufak suçların affedilmesi lazım. Diğer geri kalan suçlular içerde kalmalı. En basitinde vatan hainleri içerde kalmalı. Tecavüzcüler terör yanlıları içerde kalmalı. Ama pişman olmuş yanlışlıkla bir suç işlemiş olanlar çıksın diye düşünüyorum” dedi.

14 Mayıs genel af Şanlıurfa