Şehitler törenle memleketlerine gönderildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Tekçe hudut karakoluna YPG/PKK terör örgütü tarafından havan saldırısı sonucu şehit olan iki asker Şanlıurfa'da düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Barış Pınarı Harekatı kapsamından YPG/PKK terör örgütü tarafından atılan havan mermisi Akçakale'de Tekçe hudut karakoluna düştü. Saldırıda iki asker yaralanırken, iki asker de şehit oldu. Şehit askerler için GAP Havalimanında tören düzenlendi.

 

Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı.

 

Törenin ardından şehit Tekin’in cenazesi Nevşehir’in Avanos ilçesine, şehit Keskin’in cenazesi ise Balıkesir’e gönderildi.

 

Balıkesir ve Nevşehir'e şehit ateşi düştü

Saldırıda şehit olan Balıkesirli Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin ve Nevşehirli Uzman Çavuş Şevket Tekin şehit düştü. Şehit askerler için GAP Havalimanında tören düzenlenerek memleketlerine uğurlandı.

 

Şehitler için urfada tören düzenlenecek balıkesir ve nevşehire şehit ateşi düştü tören düzenlenecek barış pınarı harekatı sırasında pkk-pyd terör saldırısı Şanlıurfa ın akçakale ilçesi tekçe hudut karakolu