Şehrin can damarı hala yapılamadı

TAKİP ET

Geçtiğimiz Haziran ayında bir kısmı açılan Çevik Kuvvet Kavşağı'nda yapım çalışmaları hala devam ediyor. Beyazgül'ün şehrin can damarı dediği ve 'Eylül sonu veya Ekim başı biter' dediği projenin bitiş tarihi belirsizliğini koruyor.

Şanlıurfa’nın yıllardır konuşulan ve uzun süredir yapımı devam eden projesi olan Çevik Kuvvet Kavşağı, hala yapılmaya devam ediyor. Haziran ayı içerisinde Abide kavşağı ile Diyarbakır yönü arasında çift yönlü trafiğe açılan kavşağın ne zaman tamamen açılacağı bilinmiyor.

 

‘’ŞEHRİN CAN DAMARIDIR’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 16 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada “Çevik Kuvvet kavşağı Allah nasip ederse bugün çift taraflı olarak açılacak. Bu arada gecikmeler oldu. İki tur gecikme oldu birincisi, Çevik Kuvvet kavşağı uzun süredir çok önemli olan Karaköprü ve Şanlıurfa’yı bağlayan ve buradan Diyarbakır yoluna gidiliyordu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilgi alanına girmiş olması nedeniyle çok fazla üzerinde durduk. Ulaştırma Bakanlığının bir projesi devamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yol yapım işi olan bu yer gerek milletvekillerimiz gerek ilçe belediye başkanlarımız gerek ise bizim tarafımızdan da geldiğimiz belli çok yakın takip edildi, çünkü bu şehrin can damarı, boğazı bu nedenle de bir an önce yapılması gerekiyordu. Bugün buranın çift taraflı açılması Şanlıurfa bakımından önemli ve Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ama esas olan bir işimiz daha var oda; alt tüneller kısmının bağlanması ki, tüneller kısmının da önemli bir kısmı tamamlanmış asfalt çalışmaları başlanıyor bundan sonra bu konun da üzerinde durulacak gerek milletvekillerimiz gerek ise bizler bir an önce bu projenin hayata geçirmesini sağlayacağız’’ demişti. Beyazgül’ün bu sözlerinden sonra hızlanan çalışmalar hala sonuçlanmadı.

 

‘EYLÜL SONU EKİM BAŞI BİTER’

1 Eylülde ise özel bir otelde son bir buçuk yılının bir değerlendirmesini yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kavşak ile ilgili soruları yanıtladı. Beyazgül burada yaptığı değerlendirmede ‘Eylül sonu ekim başı biter’ ifadelerini kullanmıştı. Bugün gelinen noktada Abide kavşağı ile Diyarbakır yönü arasındaki geçiş dışında kavşakta biten bir çalışma yok. Beyazgül’ün esas işimiz dediği tüneller ve tünellerin devamındaki yolların yapım çalışmaları sürüyor. Kavşakta özellikle kışla tarafında devam eden çalışların yoğun olduğu görülüyor.

 

KAVŞAK YOK, KAZA ÇOK!

Bölgede yapılan kavşak yapım çalışmaları nedeniyle sık sık çevre yollar trafiğe kapatılıyor. Araçların devam eden çalışmalar neticesinde sürekli farklı yollara yönlendirilmesi ve yoğunluktan dolayı trafik kazaları yaşanıyor. Bu hafta yaşanan bir kazada bir kişi yaralandı.  Bölge daha öncede çok sayıda kaza meydana geldi.

 

Çevik Kuvvet kavşağında devam eden çalışmaların ne zaman biteceğine dair şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı.