Selde zarar gören Urfalılar! "Yaralarımızı kendimiz sarıyoruz"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 13 Mart sabahı meydana gelen sel tüm Şanlıurfa'yı etkisi altına alırken çok sayıda vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Yaşanan felakette Şanlıurfa'da 15, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. 17 kişi hayatını kaybederken, 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede yağışlar sona ererken, temizlik çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak selin etkili olduğu Şanlıurfa'da su basan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinde bir kişinin daha cansız bedeni bulundu.

Arama kurtarma ekipleri, Abide Köprülü Kavşağı'nda yürütülen çalışmalarda bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Böylelikle kentte sel nedeniyle can kaybı 15'e yükseldi.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde evleri sular altında kalan vatandaşlar bir yandan evlerini temizlerken öte yandan yetkililere de sitem etti. 

Şanlıurfa’da bulunan Karakoyun Deresi’nin taşmasıyla birlikte sular altında kalan ev, iş yerleri ve üst üste binen arabalar yaşanan selin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Öte yandan evlerin önüne Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin ve Devteşti mahallelerini birbirine bağlayan Karakoyun Köprülü Kavşağı ve Viyadüğü duvarının Süleymaniye’de bulunan evlerin önünü kapatmasına vatandaşlar tepki gösterdi. 

“LGS’YE HAZIRLANAN OĞLUM ARTIK ÖLMEK İSTİYOR”
13 Mart’ta meydana gelen selde çocuklarının tüm hayallerinin sadece enkaz değil, selin de altında kaldığını söyleyen İslim Taşkın “Benim çocuklarım artık okumak bile istemiyor. LGS sınavına hazırlanan oğlum artık ölmek istiyorum diyor. Her gün yeni bir felaketle uyanıyoruz diyor. Burada olan bu kitapları nasıl çocuklarıma tekrardan vereceğim.” dedi 

“BUNLARDAN YARDIM BEKLEMİYORUZ SADECE EVLERİMİZDEKİ SUYU ÇEKSİNLER”
Daha sonra konuşmalarına şu şekilde devam eden Taşkın “Benim oğlum okulun birincisiydi. Ben şimdi çocuklarıma nasıl diyeyim oturun burada ders çalışın, ev zaten depremde hasar görmüştü bir de sel vurunca çok daha kötü oldu şu an üstüme alabileceğim temiz bir kat kıyafetim bile yok.  Biz uyurken sele yakalandık. Bizim kapı komşumuz bizi uyandırdı biz dışarı çıktığımızda zaten olan olmuştu boğazımıza kadar suya battık. Evimiz depremde hasar görmesine rağmen hasarlı yazmadılar ben bunlardan yardım falan da istemiyorum. Sadece bu yolu düzeltsinler bu suyu evlerimizden çıkarsınlar.” diyerek yetkililere seslendi.  

 

“YARALARIMIZI SADECE KAHRAMAN ASKERLERİMİZ SARIYOR! BELEDİYE PERSONELLERİ PİYASADA BULUNMUYOR”
Sele uykuda yakalandıklarını söyleyen Ramazan Doğan “Bizler de sele uykudayken yakalandık tam kapıya koşuyorduk ki sel birden kapıyı açtı ve bize doğru su birikintisi geldi. Can havli ile çocuklarımızı direkmen dama çıkardık. Evimizin yan tarafında olan amcam oturduğu evin duvarını delerek bizi kurtarmaya çalıştı. Normalde Bağlarbaşı’nda oturuyorduk depremde oradaki evimiz hasar görünce babamlara taşındık ve 40 güne yakındır burada yaşıyoruz. Burada da ne yazık ki bu kez sel bizi buldu. Şu anda kuzenlerim bizlere yardıma geldi ve dışarı çıkıp baktığımızda sadece Allah onlardan razı olsun askerlerimiz çalışıyor. Hiçbir belediye çalışanı ortada yok, yetkililer ise sadece gelip fotoğrafını çektikten sonra arkalarına bile bakmadan gidiyor.” ifadelerini kullandı. 

“NİŞANLI OLAN KIZ KARDEŞİMİN UMUTLARIDA BU SELLE BİRLİKTE GİTTİ”
Yaşanan selde zarar gören kız kardeşinin çeyizlerine bakan Doğan “Bu odada sadece kız kardeşimin çeyizleri vardı birkaç gün sonra düğünü olacaktı şu anda o çeyizden Eser kalmadı her şey yerle bir oldu. Sizin de gördüğünüz gibi daha kurdeleleri bile bağlanılmamış, yani demem o ki kız kardeşimin hayalleri umutları hepsi bu selle birlikte gitti.” diyerek gözyaşlarına hâkim olamadı. 

“YARALARIMIZI SARAMIYORSANIZ SİZDE BİZDEN BİRŞEY BEKLEMEYİN”
Depremden etkilenen 11 ilde yaraların sarılmadığına dikkat çeken Doğan bir kenar mahallenin yarasını saramıyorlarsa onlarda bizden bir şey beklemesin diyerek şu ifadeleri kullandı “Deprem oldu 11 il zarar gördü diyerek yetişemediklerini söylediler, bu sel sadece Şanlıurfa ve Adıyaman'da oldu en fazlası da Şanlıurfa'da oldu ve Şanlıurfa'nın da tamamında değil sadece bir kenar mahallesi'nde çok zarar oldu eğer buraya yetişemiyorsanız buradaki insanların yardımına koşamıyorsanız kusura kalmayın siz de bizden bir şey beklemeyin.” diyerek ateş püskürdü. 

“YAŞLI ANNEMİ VE ÇOCUKLARIMI SIRTIMA ALARAK DAMA KAÇTIM”
 Evde yaşlı annesi ve çocuklarıyla sele yakalandığını anlatan Bülent Coşkun “Bizler sele uykudayken yakalandık. Evde yaşlı olan annem ve çocuklarım vardı. Tabii bahçeye çıktığımızda her tarafı su basmıştı çocuklarımı güvenli bir yere çıkararak annemi sırtıma aldım ve dama çıkardım daha sonra gelip çocuklarımı dama çıkardım. İlerleyen saatlerde ailemi kepçe yardımıyla kurtardım. Sizin de gördüğünüz gibi şu anda kendi imkânlarımızla evimizi temizlemeye çalışıyoruz. Evin içinde bulunan sel benim boyumu aşmıştı yani bu sel öyle bir kişiyle bir kovayla boşaltılacak iş değil. Buradaki bütün evlerde durum hemen hemen aynı manzara aynı diyebilirim. Bütün eşyalarımız zarar gördü hepsi suyun üstünde yüzüyordu.” şeklinde konuştu.

KADER TOPAL/URFA DEĞİŞİM

Selde zarar gören Urfalılar! Yaralarımızı kendimiz Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri