Semih Kaya ilk kez konuştu

TAKİP ET

Başarılı stoper Semih Kaya geri dönüş sinyali verdi. Sparta Prag'da kiralık olarak forma giyen Semih, camianın istemesi durumunda önümüzdeki sezon seve seve döneceğini belirtirken, Galatasaray'ın bir gün Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağını da sözlerine ekledi.

Uzun yıllar Galatasaray’ın defansında etkili oyunuyla beğeni toplayan Semih Kaya geri dönüş sinyali verdi. Galatasaray'a ocak ayında kiralık olarak geri dönen ve bu kısa periyotta önce Ziraat Türkiye Kupası'nı ve ardından şampiyonluk kupasını kaldıran 28 yaşındaki savunmacı Semih Kaya, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Sözlerine şampiyonluk hikayesiyle başlayan Kaya, “Açıkçası ikinci devreye başlarken puan durumunda sıkıntılı bir durumdaydık. Sahamızda da ne kaybediyorduk ne kazanıyorduk. Sadece benim gelişimle değil, takıma yaptığımız iyi katkılar, iyi kişilikte ve iyi karakterdeki oyuncuların katkıları, ligin gidişatını değiştirdi diyebilirim.

 “Camia isterse seve seve dönerim”

Kiralık sözleşmesi sona eren ve Sparta Prag'a dönecek olan Semih, önümüzdeki sezon Galatasaray'da olup olmayacağıyla ilgili de konuştu. Şu ana kadar henüz gerek Fatih Terim'le gerekse de yönetimle herhangi bir transfer konuşması yapmadıklarını söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, “Türkiye Kupası'nı ve şampiyonluğu kazandık ama transfer konuşacak zamanda değiliz. Tabii ki hocamız böyle bir talepte bulunur ve ‘Takımda kalmanı istiyorum' derse, ben de hocaya ve Galatasaray'a gönülden bağlı olduğum için böyle bir durumu hiçbir şekilde geri çevirmem. Benim yurt dışına transferim olmadan 4 gün önce, Fatih Hoca'yla konuşup ondan izin istedim.

O zaman Milli Takım'daydı ama ben ondan izin isteyip Galatasaray'dan ayrıldım. Gelirken de hocamızın böyle bir talebi oldu ve yine onun izni doğrultusunda Galatasaray'a tekrar geldim. Tabii ki Galatasaray camiası, Fatih Hoca, hocamızın ekibi, başkanımız, kulübümüz ve Abdurrahim abimiz istediği takdirde ben seve seve Galatasaray'a gelirim. Çünkü ben buranın yetiştirdiği bir bireyim, buranın evladıyım. Ben eğer bir isim yaptıysam ve belirli başarılar elde ettiysem, bu durum Galatasaray camiası sayesinde olmuştur. O yüzden ben onları hiç kırmam” diyerek, önümüzdeki sezon da teklif gelmesi durumunda Galatasaray'a geleceğini belirtti.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati semih kaya sparta prag spor haberleri