Semt pazarlarında yüksek fiyat sessizliği

TAKİP ET

Karaköprü'de kurulan semt pazarlarında bulunan esnaflar adeta sinek avlıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar pazara uğramaz oldu.

Sebze fiyatlarındaki yüksek gerilim adeta vatandaşların ceplerini çarptı. Karaköprü’de kurulan semt pazarlarında da alışveriş yapmak için vatandaşları bulmak zor. Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar Pazar yerlerinden alışveriş yapamıyor.

Domates, biber ve patlıcan fiyatlarında yaşanan yüksek fiyat nedeniyle alışveriş yapamayan vatandaşların birçoğu yaklaşan yaz mevsiminden umutlu. Yaz mevsiminde genellikle sebze bolluğu nedeniyle fiyatların düşüşe geçmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, biraz daha idare edeceklerini söylediler.

Semt pazarlarında daha önce 50 TL ile bol miktarda sebze alabildiklerini belirten vatandaşlar son zamanlarda 100 TL’nin bile yetmediğini belirterek, “Semt pazarları bizler için artık bir lüks alışveriş haline geldi. Daha önceleri Pazar yerlerinde az bir para ile dolaplarımıza biraz sebze meyve koyma imkanımız vardı. Fakat özellikle son zamanlarda sebze fiyatlarının yükselmesi ve bununla birlikte gelir düzeylerinin yerinde sayması bizleri olumsuz etkiledi. Kışlık hazırlamış olduğumuz kurutulmuş sebzeler ile idare etmeye çalışıyoruz. Her yaz iyi ki annelerimizden öğrendiğimiz kışlık hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sayede yüksek fiyatlı sebzeleri almak zorunda kalmıyoruz. Zaten yaz ayına da fazla bir şey kalmadı. Tek ümidimiz fiyatların yaz mevsiminde düşmesi” şeklinde konuştular.  

Kendi aralarında alışveriş yapıyorlar

Pazar yerlerinde tezgahlarını açan pazarcılar, akşam saatlerinde tezgahlarını açtıkları gibi kapattıklarına dikkat çekerek, “Bir zamanlar Pazar yerlerinde adeta iğne atsanız yere düşmez misali bir yoğunluk yaşanıyordu. Şimdilerde ise ne yazık ki, yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar adeta Pazar yerlerinin adresini bile unutur hale geldiler. Birçok pazarcı esnaf arkadaşımız işi bırakmak zorunda kaldılar. Bazıları ise tezgahını açtığı gibi toplamak zorunda kalıyor. Birçok esnafımız ise siftah dahi yapamıyor. Tabiri yerinde ise pazarcılar olarak kendi aramızda alışveriş yapıp evlerimize gidiyoruz. Umarız tez zamanda bu fiyatlar geriler ve Pazar yerleri tekrar eski yoğunluğuna kavuşur” ifadelerini kullandılar.