Şenyaşar ailesi fertleri mezarları başında anıldı

TAKİP ET

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezileri sırasında yaşanan ve hastanede devam eden olay sonucunda Hacı Esvet ve oğulları Adil ile Celal hayatını kaybetti. 4 yıl sonra ilk defa mezarları başında kitlesel olarak anıldı.

14 Haziran 2018’de Şanlıurfa Suruç’ta AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında çıkan ve sonrasında hastanede devam eden olayda hayatını kaybeden Şenyaşar ailesinin fertleri mezarları başında anıldı.

Suruç ilçesi Belediye Mezarlığı’nda yapılan anmaya Şenyaşar ailesinin yanı sıra Şenyaşar ailesinin iş yerlerinin yer aldığı sokakta bulunan esnaflar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan, Urfa Barış Annesi Meclisi üyeleri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri, HDP Urfa İl ve Suruç İlçe Örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Emine Şenyaşar yaşanan olayda hayatını kaybeden aile bireyleri için ağıtlar yaktı. Mezar başında bir araya gelen kitle, yaşamını yitirenler için dualar okudu.

Şenyaşar ailesi adına konuşan Ferit Şenyaşar, 4 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, “Bu üç insan biber gazları arasında gömüldü. Bugün yine unutulmadılar. AKP milletvekili işin içinde olduğu için bir şey yapılmıyor. Suruç halkı başta olmaz üzere davamıza milyonlar sahip çıktı. 4 yıldır taziyemizi kurmadık. Adalet sağlandığı zaman taziyemizi kuracağız.  Bir an önce adalet sağlansın” dedi. 
 

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız