Şenyaşar ailesine kadın avukatlardan destek

TAKİP ET

Yaklaşık 196 gündür adalet nöbetti tutan Şenyaşar ailesine Bölge Barolarından Bingöl Barosu Kadın Hakları Merkezi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, Muş Barosu Kadın Hakları Merkezi, Urfa Barosu temsilcileri, tarafından ziyaret edildi.

Yaklaşık 4 yıl önce Suruç’ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ailesi ve Şenyaşar ailesine arasında geçen bir kavganın katliama dönüşmesi sonucu Emine Şenyaşar,  iki oğlunu ve eşini kaybetti. Bir oğlu ise 37 yıl 9 ay hapis cezası alan Emine  Şenyaşar  196 gündür adalet nöbetini sürdürdüğü Şanlıurfa adliye sarayı ününde  bölge baroları Kadın Hakları Merkezi tarafından bugün ziyaret edildi.

“196 GÜNDÜR ADALET NÖBETİNDE”
Bingöl Barosu Başkan yardımcısı AV. Nuran Aydın aileyi ziyaret ettikten sonra basına  şöyle bir konuşmada bulundu;”Suruç’ta 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ailesinin Şenyaşar ailesine ait işyerine saldırısıyla başlayan olayda Emine Şenyaşar,  iki oğlunu ve eşini kaybetmiştir. Ailesinden 3 insanı kaybeden ve bir oğlu 37 yıl 9 ay hapis ceza alan  Emine Şenyaşar  196 gündür adalet nöbetinde! Emine Şenyaşar’ın bir kadın, bir anne ve bir eş olarak aylardır tek başına verdiği adalet mücadelesi, Türkiye’de siyasetin diliyle ve yargı eliyle yaratılan hukuksuzluğun sembolüdür.
Adliye binasının önünde günlerce nöbet tutarak, inşaat molozları içinde toprağı eşeleyerek adalet arayan Emine Şenyaşar'ın maruz kaldığı sistematik şiddet, 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle yitirdikleri yakınlarının kemiklerini asit kuyularında arayan annelerin maruz kaldığı şiddetin devamı niteliğindedir.

“EMİNE ŞENYAŞAR'IN ADALET MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ”
Türkiye’de üniformalı veya üniformasız kamu görevlilerinin ürettiği şiddet ve faili oldukları suçlar kamu görevlisi olma kimliğinden alınan güçle cezasızlık zırhıyla korunuyor. Arkasında kamu gücünü hisseden bu davanın failleri adalet önünde hesap verene dek Emine Şenyaşar’ın sesini duyurmak hepimizin sorumluluğudur.  Biz aşağıda ismi yazılan Baro Kadın Hakları Merkezi/Komisyonları olarak Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtir, haksız ve hukuksuz yürütülen bu davanın takipçisi olacağımızı ve her türlü hukuki desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.
Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi, Bingöl Barosu Kadın Hakları Merkezi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, Muş Barosu Kadın Hakları Merkezi, Urfa  Barosu Kadın Hakları Merkezi olmak özere ziyarete bulundular. Ziyaret sırasında Emine Şenyaşar’la kısa bir konuşma yaptıktan sonra Emine Şenyaşarla beraber kaldırımda oturarak acısını paylaştılar.

E.Berfin Maçça Urfa / Değişim