Şenyaşar davasında tutuklu iki sanık tahliye edildi!

TAKİP ET

Şenyaşar ailesine yönelik hastanede yapılan saldırı dosyasından 'delilleri karartmaktan' tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek tahliye edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesi ile aralarında olay çıktı. Çıkan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

 Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürdüğü iddia edildi. Ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde öldürülmüştü. Yaşanan olaylarda Ak Parti milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunmuştu.

Gizliliğin devam ettiği hastane dosyasında 4 yıl aradan sonra Ak Parti Vekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. 2 Nisan 2021’de tutuklanan iki kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.  Yıldız’ın yeğeni Osman Şah Yıldız, sosyal medya hesabından “delilleri karartmaktan” tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek’in tahliye edildiğini duyurdu.

Sondakika Urfa