Şenyaşar: Urfa'nın 8 ilçesinde 18 bin 865 seçmen kaydırıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, il ve ilçelerdeki usulsüz seçmen kaydı iddialarını gündeme getirdi.

Türkiye'nin 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel yönetimler için sandık başına gideceği dönemde, siyasi partilerin aday belirleme ve seçim çalışmaları devam ederken, Şenyaşar, Şanlıurfa ve çevresindeki usulsüz seçmen kaydırılması meselesini vurguladı.

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Halfeti ilçesinde AK Parti İlçe Başkanının ikametgahında 42 seçmen kaydı olduğunu belirterek, bu durumu TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.

Şenyaşar, "Yerel yönetim seçimlerinin yaklaştığı bu dönemde birçok il ve ilçede usulsüz seçmen kaydı yapıldığı tespit edildi. Urfa'nın 8 ilçesine son 5 ay içinde 18 bin 865 seçmen kaydırıldığını belirledik. Sadece Halfeti'de ise 4 bin 239 seçmenin kaydı yapılmış. Dışarıdan getirilen seçmenlerin AKP'li siyasetçilerin ikametgahlarına kaydedildiği görülmüştür. Halfeti'de AKP İlçe Başkanının ikametgahında 42 seçmen kaydı olduğunu gözlemledik. Bu konuda yaptığımız itiraz ilçe seçim kurulu tarafından somut delil olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Ancak bir evde 42 seçmenin bulunması, hayatın normal akışına aykırı olduğu açık bir işarettir. Tüm bu usulsüzlüklere rağmen belediyelerimizi geri alacak ve halkımızla birlikte yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Şenyaşar'ın bu açıklamalarıyla birlikte, seçim öncesinde usulsüz seçmen kaydı iddiaları üzerine ciddi bir tartışma başladı ve konunun takipçisi olunacağı vurgulandı.

Urfa'nın, birçok ilçesinde hayatın olağan akışına ters bir şekilde seçmen artışı yaşandığı tespit edilmiştir.
Buna göz yuman kamu çalışanları bu suça ortak oluyorlar.
Konuyu mecliste gündeme getirdik.#HesapGünü31Mart pic.twitter.com/nWdStNpX3h

— Ferit Şenyaşar (@FeritSeny) February 8, 2024

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar AK Parti İlçe Başkanı Halfeti