Serin havayı fırsata çevirip gezdiler

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son aylarda aşırı sıcak havalarda yüzünden bunalan vatandaşlar bugünlerde sıcak hava yerini serin havaya bırakmasıyla birlikte vatandaş soluğu park ve bahçelerde aldı.

Hafta sonunda serin havaları fırsat bilen vatandaşlar soluğu park ve bahçelerin yanı sıra Balıklıgölde aldı. Yaz boyunca hava sıcaklıklarının adeta insanları canından bezdirdiğini söyleyen vatandaşlar serin havaların adeta ilaç gibi geldiğini belirtti.

Serin havayı fırsat bilen vatandaşlar,Balıklıgöl yerleşkesi, Göbeklitepe, Bozova ve Halfeti gibi turistik alanlarda gezerek serin havayı fırsata çevirdi.

Şanlıurfa merkezde park ve bahçelerde çimler üzerinde serin havanın tadını çıkartan vatandaşlar, aynı zamanda piknik yaparak hafta sonunu değerlendirdiler. Balıklıgöl’ü ziyaret eden vatandaşlar, daha rahat bir şekilde kent platosunu gezdiklerini belirterek; “Türkiye de sıcak denince akla ilk gelen yer Şanlıurfa. Özellikle Şanlıurfa’yı ziyaret eden il dışından gelen vatandaşlar bu alandaki ziyaretlerini tamamladıkları zaman adeta terden ve sıcaktan bitap düşüyorlar.

Son günlerde Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bizler bu durumu fırsat bilerek başta kutsal mekânımız olan Halil-ü Rahman olmak üzere balıklıgöl ve kent platosunu gezerek değerlendirdik.

Serin havada gezmek başka ailelerimiz ve çocuklarımız olmak üzere bizlere çok faydalı geldi. Umarız havalar bir süre daha bu şekilde serin olarak devam eder”

Açık Havada Bahçe Keyfi

Serin havaların piknik ihtiyacını hissettirdiğini söyleyen bazı vatandaşlar, bu sayede piknik yapmanın kendilerine çok iyi geldiğine dikkat çektiler.

Parkta dinlenen Mehmet Akgün adlı vatandaş, “Şanlıurfa’mız meteorolojik olarak çok sıcak bir iklime sahip. Özellikle yaz döneminde piknik yapabilme imkânımız kısıtlı.

Sıcak havalarda piknik yapmak çok zor geliyor. Bir taraftan piknik yaparken mangal sıcaklığı bizleri etkiliyor, diğer taraftan hava sıcaklığı adeta psikolojimiz üzerinde oyunlar oynuyor. Fakat son günlerde yaşanan serin havalarda hemen soluğu piknik alanlarında, park ve bahçelerde alıyoruz.

Bu sayede hafta sonumuzu daha rahat geçirirken, aynı zamanda çocuklarımız çimlerde oyunlar oynuyor ve bizler bahçelerde uyku keyfinin yanı sıra dinlenerek haftanın stresini atabilme imkanına sahip oluyoruz” dedi.