Sessiz hale gelen çarşıda, mesafeli alışveriş

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en yoğun olan tarihi çarşıları, koronavirüs salgını nedeniyle sessiz hale geldi. Sessizleşen tarihi çarşıda, vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uyarak alışveriş yapıyor. Tarihi çarşıya gelen Şanlıurfalılar, en çok iftar sofralarını renklendiren hurma, ceviz ve kayısı alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle turizm sektörü tamamen durdurulurken, turizm sezonunda büyük oranda yoğun olan Şanlıurfa’nın tarihi çarşıları da sessiz günlerini yaşıyor. Şanlıurfa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından önce, vatandaşlar alışverişini yapmak sessizleşen tarihi çarşılara akın etti.

 



Vatandaş mesafeli, esnaf hijyenli

Virüs tedbirleri kapsamında kontrollü giriş ve çıkışların sağlandığı tarihi çarşılara gelen Şanlıurfalılar, maskelerini takıp sosyal mesafeye dikkat ederek alışveriş yapıyor. Çarşı esnafı ise tezgâhlarda satışa sunduğu ürünlerin üstünü şeffaf malzeme ile kapatarak, hijyeni ön planda tutuyor. 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi alışveriş yapan vatandaşlar, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, ceviz ve kayısı gibi ürünleri almayı tercih ediyor. 

 



‘Mecbur olmadıkça çıkmıyoruz’

Ramazan alışverişini yapmak için çarşıya gelen vatandaşlar, “Alınan kurallara maske takıp, sosyal mesafeyi koruyarak dikkat ediyoruz. Alışveriş yaparken, hijyene önem veriyoruz. Mecbur olmadıkça çıkmıyoruz. Genelde hurma, ceviz, kayısı gibi çerezlik malzeme alıyoruz. Herkesin kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Umuyoruz ki bu virüs belasından erken zamanda kurtuluruz.” dediler.

 



‘Salgın nedeniyle işlerimiz oldukça düştü’

Virüs salgını nedeniyle çarşıda yoğunluğun azaldığını, işlerin durduğunu belirten tarihi çarşı esnafı ise “Geçmiş yıllarda işlerimiz daha iyiydi. Fakat virüs nedeniyle turizm durdu. Çarşıya girişler kontrollü ama yine de alışveriş oluyor.





Bizler de alınan tedbirlere maske takıp, sosyal mesafeyi gözetip hijyen kurallarına uyuyoruz. Vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde gelip hurma, ceviz ve kayısı gibi iftarlık malzemeler alıyor. Geçmiş yıllara oranla işlerimiz iyi değil. Ama ramazan nedeniyle biraz daha hareketli.” ifadelerini kullandı.  









Abdulkadir Çelikcan / Özel Haber



 



sessiz hale gelen çarşıda mesafeli alışveriş Şanlıurfa’nın en yoğun olan tarihi çarşıları koronavirüs salgını nedeniyle sessiz hale geldi vatandaş mesafeli esnaf hijyenli ‘mecbur olmadıkça çıkmıyoruz’ ‘salgın nedeniyle işlerimiz oldukça düştü’ sosyal mesa