Sezon sonu esnafın umudu oldu

TAKİP ET

Kış mevsimi içerisinde ellerinde bulunan kışlık ürünleri tüketememenin üzüntüsünü yaşayan Esnaflar sezon sonu indirimleri ile ellerindeki ürünleri nakde çevirmeye çalışıyor.

2018 Yılı içerisinde yaşanan ekonomik kriz ve döviz fiyatlarındaki artış tüm sektörlerde olduğu gibi giyim sektöründe de ciddi oranlarda hissedildi. Birçok esnaf kepenk kapatırken birçoğu ise ellerinde daha önceden bulunan ürünleri tüketmenin derdine düştü.

Şanlıurfa’da giyim sektörünün en yoğun olduğu yıldız meydanında bulunan esnafların birçoğu mevsim sonlarında yaşanan sezon sonu indirimlerinden umutlu olduklarını söylediler. Mevsim içerisinde umdukları satışları ekonomik kriz nedeniyle gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek sezon sonunda yapılan indirimlerin alışveriş piyasasını canlandırmasını umduklarını söylediler.



Bulundukları mağazaların dükkân kirasını ödemekte sıkıntı çektiklerini ve birçok esnafın dükkân kapatmak zorunda olduklarını söyleyen Giyim Mağazası Sahibi Latif Doğan, 2018 yılında yaşanan ekonomik krizin etkisini devam ettirdiğini belirterek; “Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik kriz adeta belimizi büktü.

Birçok esnaf arkadaşımız ekonomik kriz nedeniyle iş bırakmak zorunda kaldı. Bizler üç beş esnaf önceki yıldan elimizde kalan ürünlerimizin satışını gerçekleştirmeye çalışarak iş yapmaya çalışıyoruz. Kış mevsimi içerisinde kışlık ürünleri satmaya çalıştık fakat ne yazık ki istediğimiz oranda satışlarımızı gerçekleştiremedik.



Birçok esnaf arkadaşımızı dükkân kiralarını dahi ödemekte zorlandı. Birçoğunun elinde çekleri ve borç senetleri kaldı. Borcunu ödeyemeyen esnaflar ne yazık ki iş bırakmak zorunda kaldılar.  Birçok arkadaşımız iflas etti. Birçoğu kredi borçlarını ödeyemedi. Ekonomik kriz gerçek manada esnafları kötü etkiledi.

Şu an ise kış mevsiminin sonuna geldik ve artık sezon sonu indirimler başladı. Bizler elimizde bulunan ürünleri yüzde ellilik indirimler ile satmaya çalışıyoruz. Bu sayede iş yapmak ve elimizde birazda olsa nakit bulundurmaya çalışacağız. Tek beklentimiz az da olsa iş çarkını döndürmek.” Şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa haberler son dakika sezon sonu indirimler