Sıcaklar, çiçekçilerin satışlarını etkiliyor

TAKİP ET

Şanlıurfalı kadınların evlerinde adeta vazgeçilmezi konumuna getirdikleri süs bitkileri aşırı sıcak havalara karşı direnemiyor.

Havaların ısınması süs bitkilerini olumsuz etkiliyor. Her mevsim evlerimizin köşelerini süsleyen ve gelen misafirlerin adeta içini ferahlatan süs bitkileri, son zamanlarda artan yaz sıcaklıklarına dayanamıyor. Bu nedenle çiçeklerin bakımı da oldukça zorlaşıyor.  

Solan çiçeklerin ciddi bakımlar istediğini belirten çiçekçiler, özellikle sıcak havalarda süs bitkilerinin sadece köklerine verilen suların yeterli olmadığını, yaprak ve gövdelerinin de su ihtiyaçlarının giderilerek bakım yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Evlerin en önemli süslemelerinden olan çiçeklerin yaz sıcağı karşısında solmaya başladıklarını belirten Çiçekçiler, “Şanlıurfalı ev hanımları evlerinin en güzel yerlerine süs bitkilerini yerleştirmeyi ve bunlara bakmayı çok sever. Özellikle evlere yönelik yapılarıyla daha dayanıklı olan salon süs bitkileri, son zamanlarda artan sıcak havalarla birlikte solmaya başlıyorlar. Bu bitkiler, aslında çok dayanıklı süs bitkilerinden oluşmakta.  Fakat ne yazık ki, aşırı sıcaklıklar bu bitkileri kurumaktan geri koymuyor. Sık sık sulamak bu çiçeklerin çürümesine neden olurken, aşırı sulamanın çiçeklere vereceği zararları da unutmamamız gerekiyor. Arada bir gövde ve yapraklarını sulamamız gereken bu bitkilerin kurumasını engellemek için, Hazırlanan vitamin ilaçlarını da kullanmak iyi gelecektir. Fakat bu ilaçları kullanırken uzman kişilere mutlaka danışılmasında fayda vardır. Evlerimizin vazgeçilmezi olan çiçeklerin bakımı yaz aylarında ve aşırı soğuk kış aylarında faklılıklar göstermektedir. Bazen çiçeklerle sohbet etmek ve onları severek konuşmak tüm canlılarda olduğu gibi onlarda da pozitif etki oluşturacaktır” şeklinde konuştular.



Hafta sonu yoğun, hafta içi sessizlik hakim

Sıcak havalar, özellikle canlı çiçeklerin bakımlarını zorlaştırıyor. Solan çiçekler ve özel günlerin yoğunluğu da  çiçeklerin işlerini zaman zaman etkiliyor. Özellikle hafta sonu özel günlerin artması dolayısıyla işleri yoğun geçen çiçekçiler, çoğu zaman hafta içlerini boş geçiriyor. Vatandaşlar doğum günleri, nişan, düğün gibi kutlamaları genel olarak hafta sonlarına ertelerken, çiçekçiler de en fazla kazancı bu özel günlerde elde ediyor.

Çiçekçilikte de rekabet ortamının olduğunu belirten çiçekçi esnafı, vatandaşlara taze çiçek satmaları gerektiğini belirtti.

Tatil sezonunda çiçek satışlarının az olduğunu belirten çiçekçiler, Şanlıurfa'da okuyan öğrencilerin de memleketlerine gitmeleri satışları etkilediğinin altını çizdiler.  

 

Şanlıurfalı kadınların evlerinde adeta vazgeçilmezi konumuna getirdikleri süs bitkileri Şanlıurfa haberler son dakika sıcaklar çiçekçilerin satışlarını etkiliyor