Sıcaklığın düşmesi vatandaşa fırsat oldu

TAKİP ET

Hava sıcaklıklarının geçen haftalara oranla biraz düşüş göstermesi vatandaşlara yaradı. Şanlıurfalı havaların serinlemesini fırsata çeviren vatandaşlar, soluğu dışarıda aldı.

Hava sıcaklıkları geçtiğimiz haftalara oranla daha ılımlı olması gündüz saatlerinde cadde ve parkları hareketlendirdi. Hafta sonunda havaların serinlemesini fırsat bilen Şanlıurfalı vatandaşlar, soluğu park ve bahçelerde alırken, bununla birlikte birçok vatandaş ise şehrin en gözde yeri olan Balıklıgöl’ü tercih ediyor. Yaz boyunca sıcaktan dışarı çıkamayan vatandaşlar, kendilerini adeta dışarı atmaya başladı.

Şanlıurfa'nın piknik alanları da hafta sonu serinliğiyle canlanırken, piknik yapma fırsatı bulamayanlar ise yeşil alanlarda muhabbeti tercih etti. Birçok vatandaş ise sıcaklık etkisini kaybeden havada Balıklıgöl Platosu'nu ziyaret etmeyi tercih etti.

Şanlıurfa'da uzun bir yaz döneminin ardından serin havaları fırsata çevirerek gündüz saatlerinde gezmeyi tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, "En sıcak illerden biri olan Şanlıurfa'da yaz mevsimi adeta durgunluk yaşanan mevsim oluyor. Çünkü sıcaktan kimse dışarı çıkamıyor. Şanlıurfa’yı ziyaret eden turistler turistik alanlardaki ziyaretlerini tamamladıkları zaman adeta terden ve sıcaktan harap oluyorlar. Bizler de Şanlıurfalı vatandaşlar olarak son günlerde Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bu durumu fırsat bilerek başta kutsal mekânımız olan Halil-ü Rahman olmak üzere Balıklıgöl Platosunu gezerek değerlendirdik. Serin havada gezmek ailelerimiz ve çocuklarımıza çok faydalı geldi." ifadelerini kullandılar.

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

hava sıcaklıkları sıcaklığın düşmesi vatandaşa fırsat oldu yaz mevsimi halil-ü rahman