Sıcaklık virüsü öldürür algısı vaka sayısını artırdı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Virüs sosyal mesafesiz, maskesiz iş, arkadaş, ev ve taziye ziyaretleri ortamlarda daha çabuk bulaşıyor.

Sıcaklar Virüsü öldürür gibi yanlış algıdan dolayı vaka sayısının giderek arttığı Şanlıurfa'da Virüs en çok sosyal mesafesiz , maskesiz iş, arkadaş, ev,  taziye, ziyaret ve piknik gibi ortamlarda daha çabuk bulaşıyor.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, son günlerde korona virüs salgını nedeniyle Şanlıurfa’da artan vakalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erkuş, vatandaşın normalleşme ile birlikte rehavete kapıldıklarını söyledi.

 

Son 14 günde 1500 ev karantinaya alındı

Son günlerde korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle Şanlıurfa’da artan vakalarla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş,"Pandeminin başlangıcından itibaren Şanlıurfa genelinden 3 bin civarında karantina tedbiri uyguladığımız ev vardı.  Son 14 günde yoğunlaşma ve 1500 civarında evimiz şuan karantina tedbiri uygulamasında, Pozitif vakaların olduğu, sosyal mesafenin olmadığı, yakın temasların olduğu evler karantinada. Pandemi başlangıcından kredi yurtlar kurumu ile milli eğitim yurtlarını izolasyon kapsamında aktif kullandık ve kullanıyoruz. Şuanda aktif olarak  200 civarında vatandaşımız bulaş kaynağı olmasın, ailesine, sevdiklerine ve çevresine bulaştırmaması için takip ettiğimiz vakamız var." dedi

 

“Kalabalık ortamlarda daha çabuk yayılıyor”

Sağlık müdürü Erkuş, "Bu virüs bize en çok sevdiklerimizden, korunaksız beraber olduğumuz eşimizden, dostumuzdan, annemizden, babamızdan, çocuklarımızdan ve kardeşlerimizden bulaşıyor, sokaktan geçen vatandaştan belki az bulaşıyor ama korunaksız sosyal mesafeye uymadığımız, maskemizi çıkardığımız iş ortamında, arkadaş ortamında, ev ortamında kalabalık ortamlarda, taziyelerde, pikniklerde mesire alanlarında, bağ evlerinde, cenazelerde, düğünlerde ve nişan gibi kalabalık ortamlarda kurallara riayet etmezsek virüs çok çabuk bulaşıyor ve daha çabuk yayılıyor." ifadelerini kullandı.

 

Virüs sıcakta daha çok yayılıyor, bulaşıyor

Güneydoğu bölgesi sıcak ve sıcakkanlı bir bölge bu kültürü çok seviyoruz, gezmeyi, yedirmeyi seviyoruz, Sıcaklara bu virüsün öldüğü ile ilgili yanlış bir kanı var, virüs Güneydoğuda en yaygın olduğu dönem sıcaklar olduğu dönem, Hastanelerimizde yatan vakalarımız var tedavi ediliyor. Ancak virüsü öldürmez. Virüs sıcakta daha çok yayılıyor, bulaşıyor, hasta ediyor ve öldürüyor. Bu konuda vatandaşlarımız bilinçli olması kendini, sevdiklerini ve ailesini koruması gerekiyor. Maske, sosyal mesafe ve dezenfekte kurallarına uyması gerekiyor diye konuştu.

 

Vatandaşlar ise tedbirlere riayet edilmediği için sosyal mesafe kuralı önemsenmiyor, maske takılmıyor, ev, taziye ve arkadaş ziyaretlerinden dolayı salgın çok oluyor. Bizlerin bunlara dikkat etmemiz lazım yoksa vaka giderek artar dediler.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim



maskesiz iş arkadaş ev ve taziye ziyaretleri sosyal mesafesiz