Siverek kırsalındaki yol meclise taşındı

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Siverek ilçesinde köy yolunun çamur olmasından dolayı mağdur olan öğrencilerin durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Siverek ilçesine bağlı Saraçlar- Göllü  kırsal mahallesinin yolu kış koşullarından dolayı kullanılamamakta, Köylülerin onlarca kez Büyükşehir Belediyesine başvurmalarına rağmen hiç bir sonuç alınandığını iddia eden Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü TBMM’ye konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

Ayşe Sürücü’nün yazılı önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Batı Nahiyesine bağlı Göllü Saraçlar mahallesinde ki yol sorunu vatandaşların köyden göç etmesine sebep oluyor. Sorun basına da yansıdığı halde yol sorunu hala çözülmemiş. Siverek Belediyesi’nin “Bizim sorumluluk alanımızda değil.” dediği yola Büyükşehir Belediyesi ise sessiz kalıyor. Köyde yaşayan veliler her gün dört kilometrelik yolu ancak at arabası ya da traktörle geçtiklerini ve asfaltta bekleyen okul servisine ulaşabildiklerini ifade ediyorlar. Üç raporlu engellisi bulunan Batı köyü kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dış dünya ile bağlantısı kesiliyor. Her gün aynı sıkıntıyı yaşayan öğrenci velileri ile okul servis şoförleri arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Veliler, okul servisinden köy içerisine gelmesini istediğinde, okul servisi çamura saplanıyor. Çamura saplanan şoförlerle tartışan ve bazen de şiddete varan kavgaların yaşanması nedeniyle de veliler servisten köye gelmesini talep etmekten vazgeçmiş durumda. Köy sakinleri ise seslerini kimseye duyuramıyor. Köylüler iki kez CİMER’e, 26 kez Büyükşehir Belediyesine başvurmalarına rağmen birçok başvurularının işleme bile konulmadığını iddia ediyor. Köylüler Siverek Belediyesi ve yetkililerle yüz yüze ve telefonla yüzlerce görüşme yapılmasına rağmen sonucun değişmediğini belirtiyor. Köyde mahsur kalan çocuklar öğrenim haklarında sık sık mağduriyetler yaşamaktadır. Acil durumlarda engelli vatandaşlara ulaşmak ise çok daha zorlaşmaktadır. Halk mağduriyetlerinin derhal giderilmesi için çağrıda bulunuyor.

Bu bağlamda;

1- Yukarıda bahsi geçen köyün yolu yapılmayarak köy halkı mağdur edilmektedir, Bakanlığınız bu konuya ne zaman müdahale edecektir?

2- Mevcut belediye yönetimi yol yapımı için ayrılan bütçeyi yol yapmakta kullanmıyor ise bu bütçe nereye harcanmaktadır?

3- Batı(Ğerbi) Köyü’ndeki yolun yapılmamasından kaynaklı mağdur olan yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız harekete geçecek midir?

4- Köy halkının defalarca şikâyette bulunmasına rağmen neden hala bu yolla ilgili sorunlar giderilmemiştir?”