Siverek'te olağanüstü itiraz! "Seçim Ak Parti'ye kazandırılmak istenmektedir"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi (YRP), Siverek'te AK Parti'nin itirazı üzerine oyların yeniden sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçimin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) dün olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. Başkan adayı İzol, seçimin AK Parti'ye kazandırılmak istendiğini öne sürdü.

YRP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tandoğan ve Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, dün YSK'ye Siverek seçimlerinin iptal edilmesi için olağanüstü itiraz başvurusunda bulundu.

İzol, YSK önünde yaptığı açıklamada “Oy torbalarının muhafaza edildiği yere farklı girişlerin olması, torbalardan çıkan buruşuk oy pusulaları ve her üç sandıkta da ıslak imzalı tutanaklara muhalif sonuçların çıkması oy torbalarında sonradan bir değişiklik yapılması ihtimamlını ayan beyan ortaya koymaktadır. Ayrıca kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını tespit ettik. Bu durum tek başına seçim yenileme sebebidir” dedi.

"SEÇMENLERİMİZİN İRADESİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ANKARA'YA GELDİK"

YRP Siverek Adayı Hasan İzol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Siverek'te şaibeli bir seçim yürütülmüştür. Biz günlerdir sokaklarda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İtirazımız İlçe Seçim Kurulu'nda ret olur olmaz İl Seçim Kuruluna müracaat ettik. İl Seçim Kurulu bazı itirazlarımızı reddetti ama kamuoyunda infial yaratan video ile ilgili seçimlere şaibe karıştığı gerekçesiyle talebimizi kabul etti ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu hemen ertesi gün toplanarak İl Seçim Kurulu'nun seçim yenileme kararını kaldırmıştır. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmamak adına seçmenlerimizin iradesine sahip çıkmak için Ankara'ya geldik.

“SEÇİM AK PARTİ'YE KAZANDIRILMAK İSTENMEKTEDİR”

Bu durumun önemle altını çizmek isterim. AKP'nin itirazları yetkisiz yapılmıştır. Yetkisi olmayan şahıslar tarafından İlçe Seçim Kurulu'na itiraz edilmiş ve sandık sonuç tutanağı ile birleştirme tutanağı birbirini doğrulamasına rağmen sandıklar AKP'nin yetkisiz temsilcisinin itirazı sonucu 3 sandıkta sayım 3 kez yapılmış ve AKP'nin oyu 3 sandıkta da artmıştır. Yeniden Refah Partisi'ni oyu ise 3 sandıkta da azalmıştır. Açılan sandıklarda tutanaklarda olmayan 18 adet buruşturulmuş oy pusulası çıkmıştır. Bunun nedenini sorduğumuzda bir cevap alamamaktayız Sonuç olarak Karabahçe Mahallesi'nde yer alan 1369-1370 ve 1371 nolu sandıklara AK Parti tarafından her yönüyle şaibeli bir itiraz gerçekleşmekte ve bu sandıklar sonucunda seçim AK Parti'ye kazandırılmak istenmektedir."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi, usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapmış İlçe Seçim Kurulu itirazı usulden reddetmiş ve Yeniden Refah Partisi itirazını İl Seçim Kurulu'na taşımıştı. İl Seçim Kurulu ise itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. İl Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline ve 2 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Ancak YSK, İl Seçim Kurulu'nun seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararını iptal etmişti.

Yeniden Refah Partisi Siverek şanlıurfa AK Parti