Siverekli adaylara bu kez de üvey evlat muamelesi...

TAKİP ET

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanırken CHP 'de yer almayan Şanlıurfa milletvekilli adaylarından Cengiz İzol, Fatih Bucak ve Nazan Odabaşı listeye neden alınmadıklarının kendi taraflarına bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nazan Odabaşı ve Urfa Değişim TV’de Kader Topal’ın sunumunda olan Ana Haber Bültenine telefon bağlantısı ile katılan Cengiz İzol partinin Sivereklileri yok saydığını söylerken, Nazan Odabaşı ise neden listeye alınmadıklarının yazılı bir şekilde kendilerine iletilmesi gerektiğini söyledi.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan liste vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şanlıurfa’da ki milletvekili adaylarının kimler olacağı sorusu yanıt bulmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimindeki milletvekili adayları listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti; Millet İttifakı bünyesinde CHP listelerinden seçime giriyor.

İşte CHP Şanlıurfa Milletvekili Listesi:

1 Mahmut  Tanal   

2 Müslüm Cengizhan Akalın   

3. Ahmet Tüysüz 

4 Abdullah Yeşil

5.İbrahim Direk 

 6.Süleyman Gök   

  7. Abdullah Melik   

  8. Abdullah Direk  

  9. Müslüm Şikak   

 10.Berivan Veysanoğlu

 11.Abdulkadir Çetin        

 12.Vehbi Vural 

13.İsa Ekinci  

14. Aziz Babacan

Bu sıralamada yer almayan Siverekli adaylar ise sitem dolu sözler kullandı.

“BANA MEMLEKETİME HİZMET ŞANSI VERİLMEMİŞTİR”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nazan Odabaşı: “Sayın başkanım iki gündür bunu düşünüyorum ve bana “Neden sen listede dahi yoksun?” diyen seçmenlere verecek cevabım yok. Acaba sabıka kaydım oluşmuş olabilir mi, yüz kızartıcı bir suç işlemiş olabilir miyim vs. CHP'de hep olacağım. Dediğim gibi partiyi dedelerim kurmuş ve bugüne kadar da hep partide görev almış kişileriz. Liyakat var, eğitim var, en önemlisi yüreğim var. Acaba partimizde sıraya koyulma kriterleri nedir? Bence partiler aday yapmadıkları kişilere neden, ne için gerekçeli cevabını yazılı vermek zorundadır. Bana memleketime hizmet şansı verilmemiştir.” dedi.   

“LİSTEYE KADIN ADAY KOYMAMAK, URFA KADINLARINA VE URFA'YA HAKARETTİR”

Listede kadınların olmamasına tepki gösteren Odabaşı sözlerini şu şekilde sürdürdü “Kaldı ki listeye kadın aday koymamak, Urfa kadınlarına ve Urfa'ya hakarettir. Erkek hegemonyasına hayır, eşit temsil eşit katılım mecliste eşit temsil sadece lafta kalmıştır. Sayın avukat Müslüm Akalın müracaat etmemiş olmasına ve aday adayı listesinde adı yayınlanmamış olmasına rağmen telefonla Ankara'ya çağrılarak aday yapılmıştır.” diyerek tepki gösterdi.  

“HAK HUKUK ADALET ÇİĞNENMİŞTİR”

Aday listesini sert sözlerle eleştiren Odabaşı Hak hukuk adalet çiğnenmiştir diyerek “Müslüm Bey'in şahsına asla tek kelime etmem ama yapılan yanlışa da her kim yaparsa yapsın karşı çıkarım.  Menfaat gözetemem, bukalemun gibi eğilip bükülemem. Ben biliyorum ki herkesin yüreğinde zaten vekilim. Hak hukuk adalet çiğnenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“SİVEREK’İN GÖRMEZDEN GELİNMESİ KABUL EDİLEMEZ BU KONUDA TEPKİLİYİZ”

Öte yandan Urfa Değişim TV canlı yayınına bağlanan Cengiz İzol “Siverek'te 170.000 seçmeni olan bir ilçenin görmezden gelinmesi kabul edilemez. Bu konuda hem Siverekliler hem de ailemiz tepkili, Siverek'te 2 aday vardı ben ve Fatih Bucak oylarımızı hem genel merkez hem de buradaki yetkililer biliyordu. Üzücü olan 2. olayımız ise dışarıdan gelen iki adayın 1 ve 2 sırada yer almasıdır.” diyerek yapılan listenin iyi olmadığını söyledi.

“KEMAL BEY'E YAZIK EDİYORLAR”

Parti tabanındaki kişilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yanlış yönlendirdiklerini kaydeden İzol “Ben daha önce Kemal bey ile olan görüşmemde de beyan ettim ben haksızlığı kabul etmem. Siyasette biraz dik duruşlu olduğumu da beyan ettim yanlışları görünce dile getireceğimi de söyledim ve kendisi de aynı fikirde ama gerçekten Kemal Bey'e yazık ediyorlar.” dedi.

“YÖNETİCİLERİN YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNU VE KEMAL BEY’E ZARAR VERDİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Listede yer alan 2. Sıra adayı Müslüm Cengizhan Akalın’ın listede adı olmamasına rağmen 2. Sıra adayı olarak gösterilmesinin etik olmadığının altını çizen İzol sözlerini şu şekilde sürdürdü “Listede oy karşılığı olan kişiler 68 kişinin hangisi eksikti de ilk ikisi dışarıdan geldi. Ben buna tepkiliyim bir kere, yani Siverek gibi bir ilçenin 170.000 seçmeni olan bir ilçenin görmezden gelinmesi gerçekten beni çok çok üzmüştür. Ne yazık ki bu listelerde de gördük ki tüm partiler aşiretleri yok saydı. Sadece bizim için değil bütün aşiretler için bu böyle. Kemal Bey’i de yanlış yönlendirdiklerine inanıyorum. 2. sıradaki arkadaşımız çok değerli olabilir kötülemek amaçlı söylemiyorum ama bir dünür olayı olduğu için bu listede yer aldığını biliyorum. Bugün ben İzol aşireti olarak 40-50 bin Oya hitap ediyorsam o listede yer almıyorsam hakikaten bu yöneticilerin yanlış yolda olduğunu ve Kemal Bey’e zarar verdiklerini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

“DEMEK Kİ CHP’NİN BU SEÇİMDE BÜYÜK AİLELERE İHTİYACI YOK”

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden İzol şunları kaydetti “Demek ki CHP’nin bu seçimde büyük ailelere ihtiyacı yok.  Bu partiye emek veren Paydaş ve Melik ailelerinin bu sıralamada yer alması gerekiyordu. Ben yaklaşık olarak 20 yıldır siyaset yapıyorum ve buradan iddia ediyorum ki CHP Şanlıurfa’da sadece 1 vekil çıkarabilecek çünkü tablo şuanda onu gösteriyor. Bizler CHP’ye girdik ki çok büyüyelim 4 tane 5 tane vekille gelelim ama olan tablo maalesef bunu gösteriyor. Bu listeyi kim yaptıysa küçük olsun benim olsun zihniyetiyle yapmıştır.” şeklinde konuştu.

KADER TOPAL/ URFA DEĞİŞİM

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Cengiz İzol Nazan Odabaşı Şanlıurfa Şanlıurfa milletvekilli adayları haber şanlıurfa