Siverekli Başkan  '3 Fidanı' unutmadı!

TAKİP ET

Aslen Şanlıurfa Siverek Doğumlu CHP  İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı  Şerdil Dara Odabaşı 1968 öğrenci gençlik hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idam edilmelerinin 50'inci yılında 'Bir Avuçtular... Deniz oldular' isimli sergiyle andı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve 68 kuşağının tüm devrim şehitleri anısına düzenlenen “Bir Avuçular… Deniz oldular” isimli sergi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yaptı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, Hüseyin İnan'ın kardeşleri İrfan İnan ve Kamil İnan, avukatları Mükerrem Erdoğan, , , CHP İstanbul eski milletvekili ve il başkanı Berhan Şimşek, yazar-belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, ressam Bedri Baykam ile birlikte çok sayıda gazeteci katıldı.

ODABAŞI: YA VATAN YA ÖLÜM
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilişlerinin 50’ncı yıldönümünde konuştu. Odabaşı, “50 yıl önce ne vardıysa bugün de aynısı var” dedi.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 50 yıl önceki mücadelelerine dikkat çeken Odabaşı, “68'lerde niçin mücadele ediyorlardı? Emperyalizme karşı mücadele ediyorlardı. 50 yıl önce ne için mücadele ediyorlardı? Çevre için mücadele ediyorlardı, doğa için mücadele ediyorlardı. Mustafa Kemal için mücadele ediyorlardı” ifadelerini kullandı.
Bugün de benzer mücadelenin sürdüğünü söyleyen Odabaşı, şunları söyledi;
*Bugün de bu mücadele farklı bir şekilde ama aynı amaçla aynı ideallerle devam ediyor. 50 yıl önce ne vardıysa bugün de aynısı var. Biz bu mücadeleyi bırakmayacağız sonuna kadar götüreceğiz. Ben Kadıköy Belediye Başkanı olarak tüm Kadıköylüler adına şu sözü verebilirim; Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda gitmeye ve Kadıköy'de bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kadıköylüler olarak bu mücadeleyi bıraktıkları yerden götürmeye söz veriyoruz. Onlar nasıl emperyalizme karşı çıkıp vatanı kimseye bırakmadılarsa biz de bu mücadeleyi bırakmayacağız. Bugün buradaki  serginin öznesi de yüklemi de vatan. Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı mektubun son cümlesi ile sözlerimi bitireceğim: Ya vatan ya ölüm.”

 

siverek Kadıköy Başkan