Siverekli vatandaşlar isyan etti: "Silahlar sıkılmasın"

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düğün salonları çıkışında ateşlenen silahlar ve belirli kutlamalarda kullanılan silahlar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Yılbaşı, kutlama ve düğünlerde ateşlenen silahlardan çıkan yorgun mermiler, çok sayıda insanın yaralanmasına neden olurken özellikle düğün salonu yakınlarındaki mahalle sakinleri duruma tepki gösteriyor.

Genellikle gelin ve damadın düğün salonuna gelmesi veya çıkışında rastgele ateşlenen silahlar, gece saatlerinde çocukları uyuyan vatandaşları tedirgin ediyor.

"1 KİŞİ MAGANDA KURŞUNUYLA HAYATINI KAYBETTİ"

Düğün salonlarına yakın yerlerde ev alan ilçe halkı yetkililerin bu duruma el atmasını bekliyor. Seçim kutlamalarında 1 Kişinin maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesi 1 kişinin iseyoğun bakımda olması vatandaşlarda daha çok tedirginliğe sebep oluyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen Esmerçayı Mahallesi sakini, “Evlerimiz düğün salonuna yakınolduğu için sürekli bu durumla karşı karşıya kalıyoruz.  Gece gündüz demeden etrafta binalarda çocuklar olmasına rağmen silahlar sıkılıyor. Kimse takmıyor, yazın balkonlarda yatamıyor insanlar, yazık değil mi? Bir insanoğlunun başına illaki bir şey gelsin o sıktıkları kurşun denk gelse Allah korusun bunun hesabını kim verecek? Düğün sahibi mi, yoksa devlet mi? Hiç kimse vermeyecek, kapanacak. Kaç defadır balkonumuzda mermilerden çıkan çekirdekleri buluyoruz. Kaç defa şikayet ettik, boş, kimse takmıyor. Gelen ekip bakıp geri gidiyor, lütfen düğün salonlarında silaha hayır, yeter artık, kimsenin canına birşey olmadan buna bir çare bulsun devletimiz. Yeter artık iş işten geçtikten sonra da kıymeti kalmaz artık.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Siverek düğün salonları silahlar