Siverekliler aday listesine ateş püskürdü! "Siverek'te adam mı yoktu"

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Siverek'te 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimi için listede Siverekli aday olmaması Sivereklileri çileden çıkardı. Oy dahi kullanmak istemediklerini söyleyen vatandaşlar sahipsiz olduklarını da kaydetti.

“Onlar Siverek’i görmezden geliyorsa Sivereklilerde seçim günü gereken cevabı verecektir”

14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmenler kendi adaylarını listede bulamadıkları için bağımsız olan adaylardan yana oy kullanacaklarını söyledi.

Deva Partisi’nden Siverekli Avukat Ahmet Tüysüz’ün CHP Şanlıurfa 3. Sıra milletvekilliğinden aday olmasına ilişkin olumsuz bakan Siverekliler “Ön sıralarda olsaydı belki bir Siverekli kazanırdı onunda alamayacağını bildiğimiz için Siverek Sahipsiz diyebiliriz” dediler.  

Urfa Değişim mikrofonlarına içini döken Siverekliler bunun bir yanlış olduğunu ve gereken cevabı da 14 Mayıs günü sandıkta vereceklerini söyleyerek ateş püskürdü.

2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Siverek’te Recep Tayyip Erdoğan 54.786 %54,81, Selahattin Demirtaş 33.797 %33,81, Muharrem İnce 9.196 %9,20, Meral Akşener 1.251 %1,25, Temel Karamollaoğlu 767 %0,77, Doğu Perinçek 168 %0,17 oy potansiyeli olan Siverek’te kimi partiden Siverekli aday çıkmadı, kimisinde ise Siverekli olmayıp Siverekli olduğu söylenilen adayların çıkması ise vatandaşın sabrını zorladı. 

“PARTİLER SİVEREK’İ YOK SAYDI”

Partilerin Siverekli adaylara yer vermemesine tepki gösteren Siverekli Ahmet Eyim "Siverek'e yaptıkları haksızlıktır. Siverek bilindiği gibi aşiret bölgesi herhangi bir aşiretten bir temsilcinin çıkarılması ayıp bir şeydir. Kendi adıma konuşayım beni eğer birileri temsil etmeyecekse ben de oy kullanmayacağım. Demek ki Sivereklilerin oyuna ihtiyaçları yok. Her sene normalde AK Parti'ye oyumu veriyordum bu sene ise AK Parti'ye oy vermeyeceğim. AK Parti'nin davası bitti. Siverekliler olarak tabii ki kırgınlığımız var daha önce bizi temsil eden isimler vardı ama şu anda bizi temsil edecek herhangi bir isim yok. Bir insan kimin yanında kendini rahat eder kendisini bilen tanıyan ve akrabası olan birinin yanında içini döker fakat bunlar bu sene Siverek’i hiçe saydı.” diyerek tepki gösterdi. 

“VERDİĞİM OYLA MECLİSE GİDİYOR AMA BENİ KAPIDAN İÇERİ SOKMUYOR”

Verdikleri oylarla meclise gönderdiği vekillerin daha sonra kendilerini tanımamalarına öfkelenen Eyim daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Hepsinin vaatleri var ama hepsi de yalan meclise gidiyor adam bize sahip çıkmıyor. Benim verdiğim oyla meclise gidiyor ama adam beni kapıdan içeri sokmuyor. Mecliste Tabii şöyle bir kural var kimliğini içeri veriyorsun milletvekili eğer seni isterse içeri alıyor istemezse dışarıda kalıyorsun. Bütün milletvekili ve milletvekili adaylarına davacıyım. Oyumu da vermiyorum oyun bu şekilde kalsın daha önce oyumu verdiklerimi ise helal etmiyorum. Siverek'e de aday vermedikleri için kızgınız ve oyumuzu kimseye vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ONLAR ADAY ÇIKARMAZSA BİZLERDE BAĞIMSIZLARI DESTEKLERİZ”

Listede Siverekli aday olmamasını söyleyen Nevzat Kele bağımsız adaylarını destekleyeceğini kaydederek şunları söyledi: “Siverek'te aday çıkarmamaları bir haksızlıktı. Mecliste Siverek adında birinin olması çok iyi bir şeydi, fakat bunu yapmadılar her şeyin hayırlısı olsun. Bunlar eğer Siverekli adayları koymadılarsa bizler de Siverek’in evlatları olan bağımsız adaylarını destekleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“SİVEREKLİLER GÖNÜL HATIR İÇİN OY VERMEYİ BIRAKMALI”

Siverek’te gönül hatır için oy vermenin artık kalkması gerektiğini aktaran Mehmet Hatipoğlu, "Siverek'e gelen hep vatandaşın kanından beslenmiştir. Bana göre Siverekliler bunu hak ediyor. Siz Urfa'nın en büyük ilçesini yok sayarsanız halkta günü geldiğinde size cevabını verecektir. Bugüne kadar ne çektiysek ağadan şeyhten çektik.  Amca oğlu gelir, teyze oğlu gelir gönül hatır için birilerine oy verilir artık Siverek’te bu sistemin kalkması gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

“GÜLPINAR YILLARCA VEKİLLİK YAPTI, SEN HİÇ Mİ BU SORUNLARI GÖRMEDİN”

Daha sonra sözlerine bu şekilde devam eden Hatipoğlu: “Son bir ay piyasaya düşerler, ağlarlar sızlarlar o isterler ondan sonra da ortadan kaybolurlar. Ne hiçbir belediye başkanının ne hiçbir vekilin bu memlekete hiçbir faydası olmamıştır. Yıllardan beridir Kasım Gülpınar bizim vekilimizdi, yahu arkadaş sen hiç mi bozuk yolları, işsizliği görmedin. Bu yüzden bu şehrin hiçbir zaman sahibi olmadı.” diyerek sitem etti.

“BU YAPILANLAR SİVEREK’E HAKARET OLDU”

Siverek’ten aday çıkarmamasına tepki gösteren seçmenlerden İzzet kutlu, "Bu yaptıkları Siverek'e bir hakaret oldu. Siverek yaklaşık olarak 300 bine yakın bir nüfusuyla yok sayılmıştır. Bir tane dahi olsa milletvekili çıkarmaları lazımdı maalesef çıkarmadılar biz de onlara karşı bağımsız adaylardan Mustafa Hakkı Bucak'ı destekliyoruz. Bağımsız adaylar en azından şehrimizin çocukları oylarımızı onlardan yana kullanacağız.” dedi.

“DEMEK Kİ SİVEREK’İ ÇOK KÜÇÜK GÖRÜYORLAR”

Sivereklilerin yıllardan beri hep aynı kişilere oy verdiklerini ve bundan sonra da o kişilere oy vereceğinin altını çizen Mehmet Karadağ şunları kaydetti: "Şöyle diyeyim Siverek gerçekten hak ettiğini aldı. Bizim Siverekliler özellikle yıllardır bizden olmayana oy verdiler ya da bizden olana fakat bir şey bilmeyene oy verdiler halen de oy vermeye devam ediyorlar. AK Parti’ye o kadar oy verdiler, yaptıkları hizmet sıfır gelen yiyor giden yiyor. Siverekliler halen bu kafayla devam ederse dediğim gibi Siverek’ten aday göstermemeleri isabet olmuştur. Şunu şöyle özetleyebiliriz; AK Parti gerekse diğer partilerin Siverek'e verdiği değerle alakalı bir şeydir. Demek ki Siverek’i çok küçük görüyorlar halbuki Siverek çoğu ilden çok daha büyük kadim bir yer.” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER/ KADER TOPAL

Şanlıurfa Siverek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimi Siverekli aday olmaması Sivereklileri çileden çıkardı vatandaşlar sahipsiz olduklarını da kaydetti