Sıvı gübreyi denedi; olumlu sonuç bekliyor

TAKİP ET

Şanlıurfalı işletmeci İzzet Yazar, Şanlıurfa Teknokent GAP AR-GE ve Sakarya Teknokent TARViT işbirliğiyle geliştirilen organik sıvı gübreyi 600 dönümlük pamuk tarlasında uyguladı.

Geleneksel amonyum nitrat gübresi, toprakta organik madde miktarını azaltarak canlıların aktivitesini de yok ediyordu. Gübrenin bıraktığı bu etkilere karşı Şanlıurfa Teknokent GAP AR-GE ve Sakarya Teknokent TARViT daha organik olan sıvı gübreyi geliştirdi. KOSGEB destekli olan gübreyi Şanlıurfalı işletmeci İzzet Yazar 600 dönümlük pamuk tarlasında kullandı.

Sıvı gübre ile daha olumlu sonuç elde ettiğini belirten İşletmeci İzzet Yazar, "Kısmi çiçek dönemine geçtik. Bu yılki pamuk beslemesi Davan Gübresi azot ve besleme komple bir konsept olarak hiç Granül gübre kullanmadan Harran üniversitesi ve Sakarya üniversitesi değerli Biyo-Kimya hocaları Avrupa'nın yılar önce kullandığı sıvı gübre dönemini ve devrimini başlattılar. Bu sene kendim komple 600 dönüm gibi bir arazi üzerine belirledikleri ölçü ve dozda kulandım. Sistemli büyümeyi mükemmel yaptılar. Tarak çok aşağıda desteklendi. Ben çok umutluyum farklı bir verim alacağımdan. Tabiki sonuç belirleyecek." ifadelerini kullandı.

 

sıvı gübreyi denedi; olumlu sonuç bekliyor Şanlıurfa teknokent gap ar-ge ve sakarya teknokent tarvit kosgeb destekli olan gübre biyo-kimya hocaları