'Siyaset elini yargıdan çekmeli!'

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen 39. Baro Başkanları toplantısında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, "Hukuku savunmak vatan hainliği ise vatan haini olmaya devam edeceğiz." dedi.

39. Baro Başkanları toplantısında Doğu ve Güneydoğu Baroları tarafından hazırlanan açıklamayı Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel okudu. Hukuku savundukları için vatan hainliği ile suçlandıklarına dikkat çeken Abdullah Öncel, "Yargı reformu noktasında yapılan düzenlemeler, olumlu olarak karşılansa da siyasetin yargı üzerindeki elini çekmemesi halinde yapılacak düzenlemelerin iyi niyetten ve samimiyetten uzak olacağını belirtmek istiyoruz. Biz imzası bulunan barolar olarak bunlara tepki gösterdiğimiz, adalet istediğimiz, vicdan çağrısı yaptığımız halkların barış içinde özgür ve eşit bir şekilde yaşamalarını yüksek sesle dile getirdiğimiz için vatan hainliği ile karşı karşıya kalmakta, terörizm damgası yemekteyiz. Eğer doğruları söylemek, hukuku, ve birlikte yaşamı savunmak vatan hainliği ise bizler Nazım Hikmet'in söylediği gibi vatan haini olmaya devam edeceğiz." dedi.  



 

siyaset elini yargıdan çekmeli! türkiye barolar birliğinde 39. baro başkanları toplantısında Şanlıurfa baro başkanı abdullah Öncel yargı reformu noktasında yapılan düzenlemeler