Siyasetçilerin yapamadığını Ortakaya yaptı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin Eskihan köyünde bulunan Zençkür Köprüsü kazalara neden oluyor.

Meydana gelen kazaların çoğu ölümle sonuçlanıyor. Yolun tek şeritli ve dar olmasından dolayı yılda ölümle sonuçlanan kaza sayısı iki elin parmaklarını geçiyor.

Yaşanan kazalara çözüm bulunması için köy sakinlerinin yetkililere seslenişini şimdiye kadar sonuçsuz kaldı.

Muhalefet partilerin il başkanları da konuyu gündeme getiremediği için köy sakinlerinin çaresiz bekleyişi devam etti.

ORTAKAYA YİNE HIZIR GİBİ YETİŞTİ!

Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getiren ve yetkililerden çözüm talep eden Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, bu sefer Zenkçür Köprüsünde yaşanan trafik kazalarına dikkati çekti. Ortakaya   Eskihan köyüne giderek Zenkçür Köprüsü üzerinde yetkililere seslendi.

Yaşanan kazalara bir yenisinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Ortakaya yetkililerin derhal çözüm bulması gerektiğini ve köy sakinlerinin yaşadığı tedirginliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Ortakaya sözlerine şöyle devam etti. “Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Eskihan Kırsal Mahallesindeki Zenkçür Köprüsü üzerindeyiz. Bu köprü üzerinde sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Meydana gelen kazaların yegane sebebi yolun tek şeritli olması. İller arası bir yol olmaz özelliği taşıyan bu köprü ve yolda neredeyse yılda 10’dan fazla trafik kazası meydana geliyor. Köy halkı yaşanan kazalardan dolayı tedirgin olduğu ifade ederken yetkilileri de sorunu çözmeye davet ediyor.”

Sondakika Urfa Haberler