'Siyasetin elini spordan çekmesi lazım!'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen Şanlıurfaspor'a destek verilmemesi ile ilgili soru önergesi sunuldu. Karaköprü Belediyespor'a verilen desteğin Şanlıurfaspor'a verilmediği sorusu üzerine Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, böyle bir desteğin resmi olarak geçerliliği söz konusu olmadığını belirtti. HDP'li Meclis üyesi Bahri Yıldırım ise olumsuz durumlarla karşılanmaması için siyasetin elini spordan çekmesi gerektiğini savundu.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor, çıktığı 27 maçta sadece bir beraberlik alırken, genel olarak mağlup olmaya devam ediyor. 70 milyon TL civarında borcu bulunan Şanlıurfaspor’un maddi sıkıntıları, Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında gündeme geldi. Şanlıurfaspor’a destek verilmemesine karşı 3. Ligde bulunan Karaköprü Belediyespor’a destek sağlanması iddiaları ile ilgili HDP’li Meclis üyeleri cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.

 

Meclise sunulan önergede, “Karaköprü Belediyespor, Büyükşehir Belediyesine devredildi mi? Devredildiyse bu devirdeki amaç nedir? Teverruh parası Karaköprü Belediyesi’ne verildi mi? Verildiyse bu para ne kadardır? Devredilen kulübün başkanı Eyyübiye Belediye Meclis üyesi Ahmet Kenan Kayral mıdır? Soru önergemizin cevabını tarafımıza yazılı ve sözlü olarak bildirilmesini talep ederiz.” ifadelerine yer verildi.  

 

Kaytan: Resmi bir devir söz konusu değil

Karaköprü Belediyespor’un Büyükşehir Belediyesine devrinin söz konusu olmadığını belirten Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, “Bu konuda herhangi bir resmi devir söz konusu değildir. Karaköprü Belediyespor’un şu anda bir delegasyonu vardır. Delegasyon seçimiyle Ahmet Kayral Kulüp Başkanı olmuştur. Kulüplere verilen destekler söz konusudur. Ancak bunun belediye başkanlarımız tarafından yapılmasının imkanı yoktur. Bu konu resmi açıdan da söz konusu değildir.” dedi.

 

Dursun: Karaköprü’ye sahip çıkılıyorsa, Şanlıurfaspor’a da sahip çıkılması gerekir

Meclis üyesi Sıtkı Dursun, “Esas konu olarak biz Şanlıurfaspor’u gündeme getirmeye çalıştık. Şanlıurfaspor, 2. Ligde mücadele eden bir takımdır. Lig başlarken 27 maça çıkmış, lig başlarken, eksi 15 puanla başlamış, 27 maç olmuş halen eksi 14 puanda olan bir takımdır. Şu anda 3. ligde bulunan Karaköprü Belediyespor, ilk sıralarda bulunduğu için eğer böyle bir durum yaşanıyorsa Şanlıurfaspor neden sahiplenmedi? Her nedense Şanlıurfaspor’un önceki yöneticileri Şanlıurfaspor’dan alacaklılardır. Eski Kulüp Başkanı Emin Yetim, yaklaşık 5 milyon TL olan borcundan vazgeçti. Herkes Emin Yetim gibi olsaydı, bugün Şanlıurfaspor her hafta kendi sahasında 5-7 gol yemezdi. Bu durum gerçekten bizi incitiyor. Şu anda Karaköprü Belediyespor’a sahip çıkılıyorsa Şanlıurfaspor’a da sahip çıkılması gerekir.” şeklinde konuştu.  

 

Yıldırım: Siyasetçilerin elini bu takımlardan çekmeleri lazım

Siyasetin içinde olan kişilerin spor kulüplerine dokunmamaları gerektiğini savunan Meclis üyesi Bahri Yıldırım, “Şanlıurfaspor başlarda 1. Lige çıkmak için ikinci, üçüncü sıralardaydı. Şu anda ise eksi değerlere düşmüş durumda. Bu sezon çıktığı tüm maçlarda sadece bir beraberliği var. Bir önceki dönem Şanlıurfaspor ile ilgili yolsuzluklardan bahsedildi. Bu yolsuzluklar tamamen siyasete dayanıyordu. Birileri belediyenin önünde basın açıklamaları yapıyordu. Bu açıklamalar daha çok nakdi yardım talep etme durumlarıydı. Bugün Şanlıurfaspor bu durumdaysa ve o yöneticiler şu anda parlama aşamasında olan Karaköprü Belediyespor’da ise tekrardan bir Şanlıurfaspor’un durumunu yaşamak istemiyorsa, genelde siyaset yapan kişilerin bu kulüplere dokunmaması gerekir. Bir belediye kulübe nakdi yardım desteğinde bulunabilir ama bu kulüplerin üzerinden siyaset ellerinin çekilmesi gerekir. Şanlıurfaspor bu borç batağındaysa o psikolojiyle sahaya çıkan futbolcuların verimi ne olacak! Bu düşünceler parti değil, kendi bireysel değerlendirmelerimdir.” ifadelerini kullandı.  

 

Kaytan: Şanlıurfaspor’un kurtarılması için herkes çaba gösteriyor

Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, “Şu anda Meclisimizde yer alan bir ismin profesyonel bir kulüpte Başkanlık yapması Meclisimiz açısından da onur vericidir. Bu görevinde başarılı olmasını temenni ediyorum. Daha önce resmi olmasa da Karaköprü Belediyespor ile ben ilgileniyordum, şu anda da başarı grafiğini devam ettiriyor. Şanlıurfaspor konusuna gelince kendimizi idarecilerin yerine koyarsak bu takımın bu durumdan kurtarılması için tüm kamuoyunun sahiplendiği bir kulübün kurtarılması için imkanları varsa herkes sahip çıkar. Bu kulübün kurtarılması için de herkes çaba gösteriyor. Herkes seferber oluyor. Bugün bir şey yapılamıyorsa bu istenilmediğinden değil, imkanların kısıtlı olmasından kaynaklanıyor. Ancak iş fedakarlık yapmaya geldiğinde önce bireyler sonra kurumlar böyle bir sorumluluğun altına giremeyeceklerini görüyorlar. Çünkü bir profesyonel kulübe yerel yönetimlerin şu anda resmi olarak bir destek vermesi söz konusu değildir. Bu durumun aynısı Valilik için de geçerlidir.” diye konuştu.  

 

Kılıç: Siyasetle sporun iç içe olması ortalığı karıştırıyor

Siyaset ile sporun iç içe olmasıyla ortalığın karıştığını söyleyen Meclis üyesi Nahide Kılıç, “Ülkemizde maalesef siyaset ile sporun iç içe geçtiği durumunu geçtik, şike davaları bir dönem ülkemizin gündemini uzun bir süre meşgul etti. Biz bu durumun tekrardan yaşanmaması için Şanlıurfa olarak spora her şekilde sahiplenmemiz gerekiyor. Spor, ülkelerin milli değerlerini taşıyan bir özelliğe sahiptir. Bugün tüm ilçelerimizde bulunan spor kulüpleri o bölgelerin milli değerlerini taşıyor. İlçelerimize baktığımızda pırıl pırıl başarılı gençler vardır. Ancak biz Şanlıurfa olarak onların bu başarılarını tanıtmada eksik kalıyoruz. Biz Karaköprü Belediyespor’un başkanlık yapmasına karşı değiliz. Ama siyaset ile spor iç içe olduğu zaman ortalık karışıyor. Biz bazı olumsuz durumlara önlem almak için siyasetin spordan uzak durmasını istiyoruz.”  sözlerine yer verdi.

 

Kayral: Takımlarımızı birleştirmeye çalışmayalım!

Karaköprü Belediyespor Kulüp Başkanı ve Meclis üyesi Ahmet Kayral ise “Karaköprü Belediyespor, sadece 3. Ligde olan bir takım değildir. 130 küsur genç takımı alt yapımızda barındırıyoruz. U19 takımımız geçen hafta şampiyon oldu. U17 takımımız şampiyon olmak üzere. Büyükşehir Belediyesi tesislerinde başarılara imza atan gençleri Meclis üyesi arkadaşlarımızın görmelerini istiyorum. Şanlıurfa’da bulunan bu takımları hepsini birleştirip bir takım yapmayalım. Şanlıurfaspor, Karaköprü Belediyespor, Siverekspor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor bizim. Bunlar hepsi dursun. Hepsi liglerinde oynasın, alt yapıları olsun. Bunların hepsini birleştirmek için çaba göstermeyelim.” ifadelerinin altını çizdi.   



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

 

Şanlıurfa büyükşehir belediye meclis toplantısı karaköprü belediyespor hdp’li meclis üyesi bahri yıldırım Şanlıurfaspor