Siyasi alanda oyunlar oynanıyor!

TAKİP ET

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, dolar üzerinden Türkiye'ye oyunlar oynandığını iddia etti. Hükümet istediği zaman kaldırıp düşürebiliyorsa bundan bir oyun olduğunu söylediler.

Doların yükselmesi ile beraber A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Doların düşmesi ile fiyatlar düşmüyor. Sürekli bir artışın yaşandığı bu dönemde vatandaşlar ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Gazetemizin mikronlarına konuşan vatandaşlar, yaşanan dalgalanmanın siyasi bir oyun olduğunu iddia etti.

“YABANCI PARAYLA NE İŞİMİZ KALDIRILSIN!”
Dolar ve euronun kaldırılması gerektiğini ifade eden Mahmut Benzek, “Doları Türkiye’den kaldırmak lazım, Euro kaldırmak lazım. Dolarla bizim ne işimiz var. Gavur parasından adam cebine koyuyor. Gavur parasını cebine koy Türk parasını kaldır. Dolarla ne işimiz var, adam benim paramla ticaret yapmışsa ben niye onun parasıyla ticaret yapayım. Kaldır doları ne yapacaksın kâğıt parçasıdır maliyeti 1 lira adam 17 liraya çıkarıyor” dedi.

Halim Çeter ise Dolardaki yükselişi yukarıdaki insanlara bağladı.  

“DOLAR DALGALANMASI SPEKÜLASYONDUR”
Doların yükselip düşmesine spekülasyondur diye Emin Kak, “Bir gecede 17-18 bin liradan 12 liraya geri getirebiliyorsa demek ki burada vatandaşın üzerinde ciddi bir şekilde ekonomik alanda siyasi alanda çok çok ciddi oyunlar oynanıyor. Bir gecede madem o kadar yüksek düzeyde bir inişe tabi tutabildilerse bugün bunlar samimilerse enflasyonu düşürmekten yanalarsa bunu bu mantıkla düşürebilirler. Örneğin son Maliye Bakanının açıklamaları samimi bir itiraftı adam diyor ki işverenler patronlar hepsi kazanıyor. Çarklar dönüyor, kaybeden dar gelirli emeğiyle çalışan insanlardır. Bunları görmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN DE YABANCILARA KARŞI BİR OYUN VAR!
“Doların yükselişe geçmesinin ardında her ülkenin bir oyunu olduğu gibi Türkiye’nin de bir planı var” diyen Hüseyin Korkmaz, “Bundan önce dolar yükselişe geçti. Dolarla ilgili Recep Tayyip Erdoğan çıkıp açıklama yapmıştı. Ben doları indiririm zaten yaptı.  Emin olun gerçekten Türkiye üzerinde oynanan bir oyundur. bu oyunlar üzerinden sadece doları baz almamak gerekir. Altın bin liranın üstünde, dolar şu an 17’nin üstünde muhakkak ki Cumhurbaşkanımızın bir oyunu vardır” dedi. 
 

Siyasi alanda Urfa Değişim mikrofonları